Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sead Hasanović Braco ulazi u predsjedničku utrku

Braco
Branka Osmec
01.10.2009.
u 13:28

Potporu za predsjedničku kandidaturu ovome 57-godišnjem Zagrepčaninu pružaju 50-godišnja supruga Vesna, s kojom je u braku 35 godina, 33-godišnji sin Samija i 32-godišnja kći Zlata.

Nemam ništa, ali imam narod, imam Hrvatsku i zato ću se kandidirati za predsjednika RH. Ne kandidiram se kao Rom, nego kao građanin Hrvatske – najavio je Sead Hasanović Braco.

Potporu za predsjedničku kandidaturu ovome 57-godišnjem Zagrepčaninu pružaju 50-godišnja supruga Vesna, s kojom je u braku 35 godina, 33-godišnji sin Samija i 32-godišnja kći Zlata.

Sead Hasanović tvrdi da je danas brend biti Rom pa računa na podršku svjetskih lidera Baracka Obame, Vladimira Putina, Angele Merkel i Nicolasa Sarkozyja te Svjetske fedracije Roma.

– Bio sam u Narodnim novinama, ali još nisu otisnuli obrasce za prikupljanje potpisa. To nije u redu jer će kandidati imati problema s prikupljanjem minimalnih deset tisuća potpisa koliko treba imati za poravovaljanu kandidaturu. Tko će u tjedan ili dva skupiti toliko potpisa građana? Samo oni koji iza sebe imaju stranačke mašinerije. To nije pošteno, ali ću riskirati. Moja supruga kaže da i Bog treći put pomaže, a meni je ovo treća politička kandidatura. Dvaput mi je malo nedostajalo da u uđem u zagrebačku Gradsku skupštinu – kaže Hasanović.

Na pitanje tko mu je najveći konkurent za mjesto na Pantovčaku, Hasanović odgovara:
– Moj prijatelj Milan Bandić vodi svoju kampanju, a ja svoju. Milan ima najveće šanse uz mene ući u drugi krug, ali mislim da bi trebao ostati tu gdje je. On je odličan gradonačelnik, a u Zagrebu ima puno socijalnih slučajeva koje samo on može riješiti.
Svim predsjedničkim kandidatima Sead Hasanović preporučio je da pokažu potvrdu o nekažnjavanju i imovinsku karticu, koju on nema jer, kaže, nema ništa osim VW bube iz 1976., obiteljske kuće na Peščenici i obiteljske kantine na Knežiji.

Predsjednički kandidat s najskromnijim formalnim obrazovanjem, ali s najvećim životnim iskustvom, od čistača cipela na zagrebačkom Glavnom kolodvoru do televizijskog voditelja i glumca, najavio je da će nastaviti politiku predsjednika Stjepana Mesića.

Sead Hasanović predstavio je i svojega prvog donatora poduzetnika Štefana Kolenca koji u Austriji radi 40 godina, a Braci je za predizbornu kampanju darovao automobil mercedes.

Ključne riječi

Komentara 28

MA
MaloMisto
15:02 01.10.2009.

pa zar on nije u koaliciji s HDZ-om?

HV
hdz=Veleizdaja
13:36 01.10.2009.

da li vi vidite gdje smo došli???????? realnost ljudi, je strahovito poražavajuća !

ST
stargate
14:45 01.10.2009.

Ajmo Braco kad se mogu kanditirati svi drugi cigani sigurno imas sanse kao Rom i posten Hrvat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije