Naslovnica Vijesti Hrvatska

SDSS: Srbi sada žive u strahu Josić: Sve je to politikantstvo

U tijeku su pripreme za veliki prosvjed koji bi se u travnju trebao održati u Zagrebu, najavio je stožer.
07. veljače 2013. u 22:00 17 komentara 10 prikaza
vukovar
Foto: Goran Ferbežar/Pixsell

Predstavnici Stožera za obranu hrvatskog Vukovara danas će u Zagrebu predsjednicima RH, Sabora i Vlade predati zahtjeve koje su iznijeli na prosvjedu protiv ćirilice.

– Moramo vidjeti što će oni reći na naše zahtjeve, a čekamo i odluku o ustavnosti Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. Mi čekamo, a svi imaju rok da razmisle što i kako dok mi ne dođemo u Zagreb – rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić dodajući da su u tijeku pripreme za prosvjed koji bi se u travnju trebao održati u Zagrebu.

Istodobno iz SDSS-a i drugih srpskih stranaka ne prestaju s optužbama na račun prosvjeda koji je, kako kažu, unio veliki nemir među građane srpske nacionalnosti zbog svega izrečenoga s pozornice.

– Osobno sam u vrijeme prosvjeda ograničio kretanje. Uostalom, kao i mnogi drugi vukovarski Srbi koji toga dana nisu izlazili na ulice ili su čak taj dan otišli u goste u neki drugi grad – rekao je Srđan Milaković, predsjednik vukovarskog SDSS-a. Milaković smatra da je sigurnosno stanje u Vukovaru i dalje napeto, a da tome doprinose razne izjave, najave skidanja ploča... Zbog svega toga predsjednik Zajedničkog vijeća općina i saborski zastupnik Dragan Crnogorac najavio je i skori sastanak s čelnicima PU vukovarsko–srijemske kako bi vidjeli kako dalje.

Iz stožera kažu da ih previše ne zabrinjavaju tvrdnje iz SDSS-a.

– Riječ je o običnom politikantstvu. Od prvoga dana govorimo da ne zagovaramo nikakvo nasilje. Na prosvjedu nije ni čaša razbijena niti je izrečeno bilo što uvredljivo i prijeteće. Uostalom, kada se Hrvati osjećaju nelagodno i gledaju snimke proslave Božića iz Borova Sela, to onda nema veze, a mi bismo se sada trebali uzrujavati – rekao je Josić.

U međuvremenu su u noći na četvrtak u Vukovaru osvanuli ćirilični grafiti: srpski sinovi, četiri S, Šešelj...

>>Sprejem na ćirilici ispisali četiri S, Šešelj, srpski sinovi, ćirilica…

Štednja
DO 31.01.2019.
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

 • -obrisani-:

  Kako ćemo komunicirati? To se pitanje nametnulo. Ali vjerujem kako smo našli odgovor. Predlažem da se u Vukovaru koristimo dimnim signalima. Indijanci nikomu nisu ništa nažao učinili – kaže Sabo.

 • Avatar madcap
  madcap:

  Samo jedno. Puna mi ih je više kapa ovih prosvjednika. Dosadili su više i bogu i ljudima.

 • Avatar gladijator4
  gladijator4:

  Neki se stalno koriste naivnim masama, nesposobnim na racionalno razmišljanje.