Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

SDP zamjera izbor Crnoje, Buljevića i Hasanbegovića

SDP-ova Tanja Vrbat iznenađena je što nijednom riječju Orešković nije spomenuo vanjsku politiku, gospodarsku diplomaciju, regije ni regionalizaciju.
23. siječnja 2016. u 12:30 55 komentara 1404 prikaza
nenad stazić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Imenovanje ministara koji negiraju antifašizam i zalažu se za uvođenje registra izdajnika, prezetiranje programa Vlade u Power point prezentaciji, zanemarivanje temeljnih ljudskih prava i sloboda te vanjske politike ključne su primjedbe saborske oporbe mandataru Tihomiru Oreškoviću tijekom jučerašnje rasprave u Saboru. Cjelodnevnom raspravom o povjerenju novoj vladi dominirali su partneri koalicije Hrvatska raste, dok su vladajući zastupnici malo govorili, a ako su se i javljali, bilo je to da bi obranili mandatara i buduće ministre.

Oporba je Oreškoviću zamjerila i što nije odgovorio ni na jedno njihovo pitanje. SDP-ov Nenad Stazić Oreškoviću je najavio da ga SDP neće podržati ponajprije zbog imenovanja Zlatana Hasanbegovića za ministra kulture, Mije Crnoje za ministra branitelja te Josipa Buljevića za ministra obrane.

– Ja vas pitam, gospodine Oreškoviću, je l’ vam smeta progon novinara? Je l’ se to i u Kanadi događa? – pitao je Stazić mandatara aludirajući na Buljevića. 

SDP-ova Tanja Vrbat iznenađena je što nijednom riječju Orešković nije spomenuo vanjsku politiku, gospodarsku diplomaciju, regije ni regionalizaciju.

– Kažete da ćete se o izbjeglicama konzultirati sa susjednim zemljama. A one će reći: “Postanite vi hotspot, sabirni centar i mi ćemo vam čak i financirati da ti nesretni ljudi koji bježe sa svojih ratnih područja ostanu kod vas” – prigovorila je Vrbat. 

>> Ova je vlada veliki jedrenjak s jednim skiperom

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh
  • zdepar:

    ničime nisam bio fasciniran, poznato je da su stazić, jovanović, ostojić sdp-ovi "psi rata", poznato je da je drugarica pipl-mast-trast-as uz milanovića u sdp-u zadužena za sramoćenje, poznato je da je pusićka nervozna kad gubi, vlada u kojoj se znalo ... prikaži još! tko pije a tko plaća, doslovno, od danas je izgubila sponzore

  • dernek:

    Stazicu nije mu ni bila potrebna vasa podrska i hvala bogu da je tako.

  • osica:

    Staziću prošao je i bez vas. Ni manjinci nisu podržali ovu vladu . Neviđeno u zapdadnim demokracijama. Oni bi vladali Hrvatskom zajedno s vama pod krinkom "Borbe za manjinska prava". Hvala Bogu da s Hrvatima ne vlada "ugroženi ". Diskusija ... prikaži još!usija vam je jučer u saboru većini bila jadna, provokatorska bezsadržajna, s podvalama i lažima ...... Pametan čovjek to jednostavno ignorira. Cirkus nije uspio, a predstava se ne ponavlja.