Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Zbog tehničkog previda'

SDP zakasnio s predajom financijskog izvješća DIP-u

Zoran Milanović
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
15.03.2014.
u 16:57

Do kašnjenja je došlo zbog tehničkog previda odjela računovodstva, a propust je samoinicijativno ispravljen čim je uočen", napisao je u današnjem priopćenju poslovni direktor SDP-a Dinko Suton.

SDP je u priopćenju priznao da je ponovno zakasnio sa predajom godišnjeg financijskog izvješća, zbog čega je prošle godine kažnjen sa kaznom od 5 milijuna kuna.

"SDP je godišnji financijski izvještaj za 2013. predao Državnom izbornom povjerenstvu sa zakašnjenjem, u petak 14. ožujka. Do kašnjenja je došlo zbog tehničkog previda odjela računovodstva, a propust je samoinicijativno ispravljen čim je uočen", napisao je u današnjem priopćenju poslovni direktor SDP-a Dinko Suton.

Ustavni sud ukinuo članak

Nakon što su prošle godine ostali bez 5 milijuna kuna, SDP-ovci su poslali Ustavnom sudu prijedlog za ocjenu ustavnosti tog zakona sa Ustavom, nakon čega je Ustavni sud ukinuo članak zbog kojeg je SDP kažnjen zbog kašnjenja s objavom financijskog izvješća. Iz SDP-a u današnjem priopćenju objašnjavaju kako su "u skladu s Uredbom o računovodstvu neprofitnih organizacija" u zakonskom roku predali "godišnji financijski izvještaj za 2013. godinu Državnom uredu za reviziju i Financijskoj agenciji".

"U skladu sa Zakonom o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, SDP je predao godišnji financijski izvještaj za 2013. godinu, zajedno s godišnjim programom rada, financijskim planom i izvješćem o donacijama Državnom uredu za reviziju u zakonom predviđenom roku. Sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe pozivajući se na čl.39 financijski izvještaji su objavljeni na web stranici SDPH", pohvalili su se SDP-ovci, ali i dodali da se ove godine prvi puta izvješće moralo dostaviti i DIP-u.

"Izmjenom i dopunom zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe iz 2013. godine, političke stranke dužne su godišnje financijske izvještaje dostaviti i Državnom izbornom povjerenstvu. Ta zakonska obveza prvi se put primjenjuje ove godine", pišu u priopćenju iz SDP-a te dodaju kako su DIP-u izvještaj predali sa zakašnjenjem, 14. ožujka, i objašnjavaju da je do kašnjenja došlo "zbog tehničkog previda odjela računovodstva".  

>>Milanović: Kažnjava nas HDZ-ov revizor, a lani je spavao

>>SDP nije objavio financijski izvještaj, prijeti mu 5 mil. kn kazne

Komentara 45

DU
Deleted user
17:34 15.03.2014.

slučajna partija sa slučajnim premijerom i slučajnim biračima... u dvije riječi -- šaka jada

L0
luena 01
17:49 15.03.2014.

Promjenite zakon tako da SDP moze predati izvjesce kad se njima da,kad su voljni.. Prosle godine zbog zdravstvenih problema odgovorne osobe ,ove godine tehnickog previda sto im to inace znacilo...

MR
midnight rose
17:26 15.03.2014.

Katastrofa. Ovo šta radi SDP stvarno više nije normalno. Oni su jedna velikaaaa greška i trebaju se čim prije maknuti s vlasti jer će definitivno uništiti cijelu Hrvatsku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije