Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj mirne

SDP u Istri: Tajkuni, uz pomoć lokalnih i županijskih čelnika, žele rovinjske nekretnine pretvoriti u biznis

Mirna
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/4
25.02.2014.
u 15:30

- SDP Rovinja daje svu potrebnu podršku građanima Rovinja za vraćanje sjaja i ugleda rovinjskoj bolnici i spašavanju Mirne, ali sve se mora odraditi na transparentan način - kazala je Kalčić

Dva rovinjska slučaja, "Mirna" i bolnica "Prim. dr. Martin Horvat" grcaju u problemima, a tajkuni ih, uz pomoć lokalnih i županijskih čelnika, godinama žele pretvoriti u svoj biznis, kazala je danas u Puli Eda Kalčić, predsjednica rovinjskog SDP. Nije štedjela gradsku vlast Rovinja. Zanima je gdje su bili svih ovih godina, a sada, u slučaju "Mirne" prstom upiru u Vladu.

- SDP Rovinja daje svu potrebnu podršku građanima Rovinja za vraćanje sjaja i ugleda rovinjskoj bolnici i spašavanju Mirne, ali sve se mora odraditi na transparentan način - kazala je Kalčić dodajući kako traže odgovornost svih koji su sudjelovali u kolapsu "Mirne" i bolnice. Predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić dotakao se sljedeće sjednice Županijske skupštine Istarske županije zakazane za četvrtak.

- Na Dnevnom redu neće se naći Izvješće o učinjenom prema nalazu Državnog ureda za reviziju iz studenog 2013. godine. Župan je u roku od tri mjeseca trebao izvijestiti Skupštinu o učinjenom, a potom je bila planirana rasprava u Županijskoj skupštini, do čega nažalost nije došlo. Najveći negativni dio Izvješća odnosi se na slučaj kupnje vodnjanske uljare „San Lorenzo“ i Županijsku agenciju AZRRI, te utvrđivanje je li proračun zakinut za 13,6 milijuna kuna - kazao je Ferić napomenuvši da je AZRRI uljaru preuzeo u prosincu 2012. godine, kada je najavljeno i njeno promptno stavljanje u funkciju, što se međutim nije dogodilo. Na sjednici Županijske skupštine tražit ćemo sazivanje tematske sjednice vezano za rad AZRRI-a i rovinjske bolnice, kako bi se raspravilo na koji se način troše novci poreznih obveznika Istarske županije, zaključio je Ferić. Osvrnuo se i na pitanje sjedišta Istarske županije. Ferić napominje kako s time treba što prije završiti i početi se baviti ozbiljnim problemima u Istri. Drži da bi Pazin tako izgubio status velikog grada i neke ovlasti, zbog čega će tražiti da se u četvrtak na Županijskoj skupštini raspravi i o ovoj temi.

>> Rješenje za Mirnu: Tvornica stara 135 godina neće staviti ključ u bravu?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije