Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odustali od ids-a

SDP u Istri ide s Kajinom, nezadovoljnici napustili sjednicu

'26.04.2012., Zagreb - Damir Kajin, saborski zastupnik. Photo: Patrik Macek/Pixsell'
'Patrik Macek/PIXSELL'
29.12.2012.
u 21:16

Nezadovoljni članovi smatraju da im je središnjica nametnula "IDS-ova otpadnika"

Istarski SDP na lokalne izbore neće ići s IDS-om, već s Damirom Kajinom, odlučila je središnjica stranke, prenosi Glas Istre. Ta je odluka u dijelu članova istarskog ogranka stranke dočekana s negodovanjem, pa su neki napustili zatvoreni sastanak u pazinskom Spomen domu na kojem su se okupili predsjednici svih istarskih podružnica SDP-a.

- Ići ćemo na izbore u Kukuriku koaliciji, ali bez IDS-a. S obzirom na to da nismo iznjedrili svog kandidata za istarskog župana podržat ćemo Kajina ako on ne bude član IDS-a - izjavila je povjerenica županijske organizacije SDP-a Ada Damjanac nakon gotovo trosatnog sastanka, dodajući kako je to zajednička odluka s kojom se većina složila.

Iz SDP-a poručuju kako će u Istri, kao i na državnoj razini, koalirati s HNS-om i HSU-om. Dio članstva nije dobro primio odluku. Prvi je sastanak napustio predsjednik porečke podružnice SDP-a Arduino Matošević, a zatim vidno uznemireni istarski dožupan Vedran Grubišić. Među onima koji su napustili sastanak su i predsjednik vrsarske podružnice Serđo Popović, višnjanske Ljubomir Sirotić, predstavnici Tara-Vabrige, Cerovlja, Grožnjana i neki drugi članovi.

Od njih se moglo čuti da je do pobune došlo zbog nametanja SDP-ove središnjice da kandidat za župana bude \"IDS-ov otpadnik\" umjesto da se do kandidata dođe unutarstranačkom demokratskom procedurom.

>> Jakovčić: Seksi mi je flert Kajina 
i Milanovića, ali to će biti neuspjeh

Komentara 12

BU
bubimir
21:59 29.12.2012.

koalicija je širok pojam, možda će se više o toj temi učiti u zdravstvenom odgoju pod poglavljem dizanje tegova

CA
cavecanem
21:28 29.12.2012.

pa sram vas bilo spdovci, da nema nikoga kvalitetnijeg od uberdemagoga kajina najviše govori o sdpu

MA
malamlak
20:36 30.12.2012.

Kajin je poštenjačina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije