Naslovnica Vijesti Hrvatska

SDP traži interpelaciju zbog propale kupnje borbenih aviona

Davor Bernardić SDP će uskoro predložiti svoj zakon o pobačaju jer on treba biti dostupan i besplatan za sve žene
21. siječnja 2019. u 00:06 25 komentara 589 prikaza
Davor Bernardić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić kazao je jučer na konferenciji za medije da će njegova stranka idući tjedan uputiti u saborsku proceduru interpelaciju zbog propale nabave borbenih aviona kako bi se u sabornici raspravile sve činjenice i detalji tog propalog posla.

Gotovina i Krstičević Davor Ivanković Gotovina: Vjerujem da ćemo odabrati najprikladnije rješenje za borbenu eskadrilu

Na vrijeme upozoreni

Dodao je kako se svaki dan u javnosti pojavljuju novi dokazi iz kojih je vidljivo da su državni čelnici bili na vrijeme upozoreni da kupnja izraelskih zrakoplova F-16 Barak neće uspjeti te je o tome objavljen niz činjenica i sastanaka koji to potvrđuju. Zbog svega toga u SDP-u i dalje inzistiraju da ministar obrane Damir Krstičević podnese ostavku i tako preuzme svoju odgovornost. Na pitanje bi li uvođenje etičkog kodeksa u Saboru riješilo sukobe u parlamentu Bernardić je odgovorio protupitanjem: “Ako je sve u redu i po propisima, čemu onda nervoza premijera Plenkovića i ministra obrane Damira Krstičevića u Saboru?”

Osim interpelacije, SDP će uskoro, otkrio je Bernardić, predložiti i svoj zakon o pobačaju jer žele da on bude za sve žene besplatan, dostupan i legalan.

Širi se mržnja

– Žene u 21. stoljeću imaju pravo odlučivati o svom tijelu, o svom reproduktivnom zdravlju, a ne da umjesto njih odlučuju različite konzervativne udruge i pokreti te klerikalne ili molitvene zajednice – kazao je Bernardić.

Davor Bernardić Opozicija Bernardić: SDP je spreman za europske, ali i parlamentarne izbore

Govorio je i o tome vjeruje li da postoji poveznica između napada na učenika vukovarske Tehničke škole “Nikola Tesla”, koji pohađa nastavu na srpskom jeziku, s konferencijom vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i objavljivanjem videosnimke učenika srpske nacionalnosti iz Vukovara koji nisu ustali na hrvatsku državnu himnu. Bernardić drži da se u Hrvatskoj opet širi mržnja prema drugima i drugačijima, pa i po nacionalnoj osnovi.

– Penavine teze samo to potvrđuju i došlo je vrijeme da se predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković odluči – ili Penava ili Pupovac. Očito zajedno ne mogu– poručio je Bernardić.

Predsjednik SDP-a kazao je i da se njegova stranka aktivno priprema za EU izbore, a na pitanje hoće li nositi listu za EU izbore, što traži potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina, šef SDP-a poručio je kako je kao predsjednik SDP-a korisniji u izbornom procesu nego kao kandidat na EU izborima.Odlasci iz SDP-a

Odlasci iz SDP-a

Baby Beef
Baby Beef
Udruga uzgajivača junadi Baby Beef osnovana je 2000., s ciljem promocije i ponude kvalitetnog junećeg mesa

A1 izdvaja za Vas

  • kold:

    Opet mlati praznu slamu a na listu ne smije jer bi bio pravi debakl.

  • Deleted user:

    bernardicu daleko ces dogurati sa stavovima i partijom ...s kim bi ti radije popio kavu sa pupavcem ili penavom...sa agresorom ili zrtvom agresije.....najlisiji penava je bolji od najboljeg pupavca...

  • zoran stajduhar:

    Zakon o pobačaju?Netko je trebao "ranije"misliti,možda se ti ne bi "dogodio".