Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOŽIVJELA NIZ KRITIKA

SDP se uključio u priču oko plakata sisačke gradonačelnice: 'Mi ćemo ih platiti'

Predizborni plakati sisačke gradonačelnice
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
26.01.2021.
u 17:30

Ikić Baniček: Božićnu čestitku zamijenila sam bitnom informacijom za sve Siščane...

Nakon što je u Sisku i okolici u subotu osvanulo desetak golemih plakata s fotografijom SDP-ove sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i porukama “Uspjeli smo! Siščani će imati pravo na 100 posto državne obnove”, te “Sisak je 100 posto hrvatski”, uslijedile su žestoke kritike tog poteza. Pogotovo nakon što se ispostavilo da su plakati financirani iz gradskog proračuna, u iznosu od oko 20.000 kuna, i to u vrijeme kada je gotovo 1500 objekata u Sisku uništeno ili neupotrebljivo zbog potresa.

Potkrala joj se greškica

Potez sisačke gradonačelnice za svaku je osudu, a osim što je vjerojatno nanio štetu njoj kao kandidatkinji za još jedan mandat na čelu Siska, za što je najavila da će se kandidirati, nanio je štetu i njezinoj stranci na nacionalnoj razini. Zbog toga je vrh stranke odlučio da će SDP podmiriti trošak postavljanja plakata u Sisku pa Siščane to neće stajati ni kune. Kazala je to jučer potpredsjednica SDP-a Sabina Glasovac te poručila kako se nadaju da će na taj način doći kraj zloporabi dobre namjere koju je gradonačelnica Siska imala, a koja i inače sa svojim sugrađanima često komunicira upravo putem veleplakata.

– U cijeloj ovoj muci očito je bila sretna što su izvojevali jednak tretman za sve pa joj se potkrala greškica. Bitno je da nije bilo loše namjere – kazala je Glasovac.

23.01.2021., Sisak - Predizborni plakati u centru Siska, na kojima se gradonacelnica Kristina Ikic Banicek hvali da je uspijela prisiliti Vladu da za ostecene kuce u Sisku obnova bude 100% kao i u Glini i Petrinji. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Gradonačelnica Siska je, podsjećamo, svoj potez branila time da su plakati način prenošenja bitne informacije građanima Siska, a to je da će se i obnova u Sisku financirati stopostotno iz državnog proračuna.

– Grad Sisak kontinuirano komunicira s građanima džambo-plakatima te sam božićnu čestitku zamijenila bitnom informacijom za sve Siščane koji su zadnjih dana bili opterećeni glavinjanjem Vlade u obnovi Siska. Drago mi je da Sisak i Siščani neće biti diskriminirani i da će imati pravo na 100 posto obnove – rekla je Ikić Baniček koja je u svom odgovoru spomenula i HDZ navodeći da su reakcije na postavljanje plakata u trenutačnoj situaciji i o trošku građana “organizirani napadi na nju koji su iz HDZ-a krenuli u trenutku kad je počela javno govoriti što sve ne funkcionira na terenu”.

– Gradonačelnica je rekla da su plakati plaćeni iz proračuna Grada Siska. Dakle, plakati kojima se ona reklamira plaćeni su novcem svih poreznih obveznika, svih nas Siščana, uključujući i novcem ljudi koji su ostali bez domova i koji borave u kontejnerima – reagirao je predsjednik sisačkog HDZ-a Ivan Celjak i poručio da bi bilo puno bolje da je tih 20.000 kuna usmjereno za pomoć Siščanima pogođenim razornim potresom.

I HDZ i SDP: Neprimjereno!

Ovaj put s HDZ-ovcima se slažu i mnogi članovi vodstva i saborski zastupnici SDP-a s kojima smo se čuli i koji su svi odreda isticali da je potez Kristine Ikić Baniček potpuno neprimjeren i da se takvo što nije smjelo dogoditi.

– To se jednostavno ne radi. Shvaćam da je Ikić Baniček u panici, da dolaze izbori i da se ona trudi da što bolje na njima prođe, ali ovo je potpuno promašeno – kazao nam je jedan saborski zastupnik SDP-a.

Dodao je i da nije primjereno da gradonačelnica novcem iz gradskog proračuna veleplakatima na kojima je njezina slika čestita građanima Božić i Novu godinu.

– Ikić Baniček jedna je od boljih gradonačelnica, ali to se tako ne radi – zaključuje naš izvor iz SDP-a.

Komentara 17

SP
Stari_proleter
18:00 26.01.2021.

U čemu je ona to uspjela? U tome da Sisak 100% obnavljamo svi mi građani Hrvatske iz proračuna??? Uspjeh bi bio da je pod njenom upravom Gradu Sisak dobro vođen, pa da može ljudima pomoći iz gradske blagajne. Gradska blagajna totalno prazna opterećena dugovima. To je tipični uspjeh SDP-a i njihovih nesposobnih gradonačelnika. Jedino znaju pljuvat po svemu.

TI
timon4
18:06 26.01.2021.

Zasto nema ostavke

DU
Deleted user
18:10 26.01.2021.

Troše novce na samopromociju umjesto da te novce daju ljudima koji su nastradali u potresu- dno dna , da je to napravio netko iz HDZ-a lajali bi i optuživali bi ih do besvijesti - licemjeri i dvoličnici ovi iz SDP-a , sve za vlast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije