Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Linić KRITIzira

SDP: Samo 360 tisuća ljudi snosit će teret državne krize!

linic
Patrik Macek/Pixsell
23.04.2010.
u 12:43

- Imali ste 200 bogatih, a sada vam 100 siromašnih spašava državu - poručila je Milanka Opačić.

- Imali ste 200 bogatih, a sada vam 100 siromašnih spašava državu - poručila je Milanka Opačić (SDP) prozvavši Vladu da, zato što je shvatila pogrešku, ukida krizni porez, a istodobno donosi mjere kojima će građanima uzeti dva-tri puta više.

Podsjetimo, niža stopa harača, koja se naplaćuje na primanja od tri do šest tisuća kuna, ukida se 1. srpnja, odlučio je Sabor koji je prihvatio i Vladine amandmane po kojima će se druga, viša stopa tog poreza ukinuti od 31. listopada.

Slavko Linić (SDP) tvrdi da je država teret krize odlučila svaliti na 360 tisuća građana koji zarađuju više od šest tisuća kuna.

- Država je odlučila da su oni građani sa 6000 kuna bogati i zato trebaju nositi teret krize. Bolje bi vam bilo, ako ste odlučili ukinuti prvu stopu, da ukinete i drugu stopu harača jer je to što radite protuustavno - poručio je Linić hadezeovcima i Vladi.

Na glasovanju o Vladinim amandmanima esdepeovci su bili suzdržani predloživši u svojim amandmanima da se obje stope kriznog poreza ukinu 1. svibnja, ali taj amandman parlamentarna većina nije prihvatila.

Sabor je izglasao ukidanje niže stope kriznog poreza 1. srpnja, Vlada je amandmanima na izmjene spomenutih zakona utvrdila da će se druga stopa kriznog poreza od četiri posto na primanja veća od šest tisuća kuna obračunavati do 31. listopada. A ukidanjem niže stope kriznog poreza plaćanja rasteretit će se 720 tisuća zaposlenih i 190 tisuća umirovljenika, a riječ je o iznosu od 480 milijuna kuna do kraja ove godine.

Komentara 47

UT
utatica
19:58 23.04.2010.

Ovaj nazalni lopina već je i Bogu i vragu dojadio

Avatar Robinzon
Robinzon
15:50 23.04.2010.

Demokracija na hrvatski način.Vlada donijela odluku da im glasaća mašina u Saboru izglasa spomenuti zakon i od toga se nesmije odustati.Šta si saborski zastupnici uobražavaju? Da imaju pravo služiti se mozgom. E vala nemaju.

ZX
zark x
15:49 23.04.2010.

Eto vam ga na. Linic je pravi i jedini istinski borac za malog covjeka. U svakoj prilici se bori za malog covjeka. Cak je i svoju vlastitu jahtu koju je Damler platio nazvao Mali Covjek. A vila u Veneciji kojuji koju je on licno dobio kroz privatizaciju nasih banaka se zove Villa Croazia. A vi hdzenjare sada govorite sto god hocete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije