Naslovnica Vijesti Hrvatska

SDP premašio HDZ deset posto – najveća razlika od 2007. godine

Anketa pokazuje da bi za SDP glasalo 34,7 posto ispitanika, pet posto više nego prošlog mjeseca, a za HDZ 24,5 posto ili tri posto manje.
30. lipnja 2010. u 19:14 147 komentara 5 prikaza
Kosor, Milanović (1)
Foto: Pixsell

SDP je deset posto premašio HDZ, pokazuje redovito mjesečno istraživanje agencije Puls za Novu TV. Anketa pokazuje da bi za SDP glasalo 34,7 posto ispitanika, pet posto više nego prošlog mjeseca, a za HDZ 24,5 posto ili tri posto manje.

Ovo je najveća razlika između dvije najjače stranke od 2007. godine i nema sumnje da esdepeovci imaju razloga za zadovoljstvo iako razlika nije još dovoljno velika da bi mogli mirno čekati izbore sigurni u pobjedu. Godinu dana otkako je postala premijerka, J. Kosor nema čime biti zadovoljna. I dalje gotovo 67 posto ispitanika smatra da vladajući vode Hrvatsku u pogrešnom smjeru, a 60 posto ih ne odobrava poteze Vlade. Negativan trend koji je započet prije četiri mjeseca nezadrživo se nastavlja, građani očito ne honoriraju obećanja o rješavanju problema koja premijerka i Vlada danomice daju.

Predsjednik Josipović i dalje je najpopularniji političar s podrškom od čak 80 posto, ali premijerka Kosor pala je u odnosu prema svibnju još nekoliko postotaka i sada je najpozitivnijom smatra samo 39 posto ispitanika, što je jako daleko od nekadašnjih 77 posto koliko je imala prije samo 12 mjeseci kada je došla na Sanaderovo mjesto. Zorana Milanovića ispitanici drže u zlatnoj sredini. Popularniji je od premijerke, a pozitivcem ga smatra 45 posto ispitanika.

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

 • No.77:

  Uspješna borba protiv korupcije i potvrda da nitko nije iznad zakona da ruši rejting!? Dok s druge strane Milanoviću diže rejtin politička zaštita Linića i njegovih pljačkaša sa početka 2000-ih! To nema veze sa pameti. Kao što se prije napisalo ... prikaži još! zna se u čijem je vlasništvu PULS i za koga radi, po njima je SDP pobjednik i parlamentarnih izbora 2007.g.

 • Avatar Gentoo
  Gentoo:

  @No.77 Bravo

 • Ugo Kajvez:

  Sve je to podvala, isti su HDZ i SDP, kao u SAD-u, .. koja razlika između republikance i demokrate? .... NIKAKVA ..... isto je kod nas ........ bljutavo jedno i drugo ..........