Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Desnica na vlasti
Povratak na članak

SDP potvrdio trend: Ljevica je u krizi i u velikom padu diljem Europe

Pitanje je što novo i autentično klasični socijaldemokrati uopće mogu ponuditi, kaže politolog Goran Čular te dodaje da su oni svugdje zanemarili radnike

Komentari 20

AM
amaravic
07:00 07.07.2020.

Aha, nakon onakvih anketa, kriv je gdin. TREND. A ni slucajno kupus, ljubav prema Titu, nesnalazenje u vlastitim papirima, to sto se skoeo pola biraca u RH naziva fasistima.

VL
PR
Prat
07:32 07.07.2020.

Jačanje desnice u Eu, pa i u Sjedinjenim državama(u Rusiji,Japanu i Kini nikad ni nisu pustili ljevicu za kormilo) nije trend nego potreba. Sigurnosno i gospodarski su oslabili Eu. Također Eu su ljevičari doveli u nekoliko teških kriznih stanja recesije koje je rezutiralo odlaskom Velike britanije van što je katastrofa jedne politike. Usrali su motku, što bi rekli stari ljudi..jer ljevičari inače imaju problema sa političkom dioptrijom. Za njih postoji samo sad i tu. Nema sutra. I ta politika naravno da je doživjela propast. Jer je nelogična. Ljevica danas ima šanse samo na području zelenog(poput austrije) jer su sve ostale adute spiskali.

VL
SI
sisavac
07:59 07.07.2020.

na vlasti su isključivo zbog medija, kojima pašu te politike, a mediji posebno 'brinu' o manjinama, starim (nacionalnim) i novim (lgbt, transrodni...), jer na tome stvaraju sliku, lažnu, o boljem svijetu. dovoljno je za svoj neki osobni problem pronaći dobar razlog, npr. diskriminacija jer si to i to, i eto te na naslovnicama, i dobivaš posao! ako su francuskoj nestali izrazi mama i tata, i pritisak manje od 1% stanovništva je da se to uvede u cijelom svijetu, jer su 'oni' diskriminirani, i to se predstavlja kao nešto dobro, bojim se da nam budućnost nosi teške probleme. zapadnom svijetu posebno. jer glavnina ekonomskog rasta i porast stanovništva, nazovima ih pravim riječima, potrošačima, je na istoku, koji ima jake tradicionalne odnose, uloga države je čvrsta, ekonomija otvorena, a manjine ne upravljaju procesima. zapad nema nikakvih mogućnosti nastaviti borbu ako nastavi s politikama slabljenja temeljne jedinice društva, obitelji, tate i mame. jer svi koji nadiru na zapad zadržavaju svoje odnose, način života, nema asimilacije, već stvaraju geta iz kojih bježe domaći ili im se prilagođavaju. bitka je izgubljena, odavno, samo treba to javno reći. ljevica je kriva za sve ekonomske krize, jer je države zaduživala preko glave i bez potrebe, samo da bi stvarala privid rasta. pazite, u americi u ovoj krizi se pojavi 30 mil nezaposlenih, a burze rastu... jel to normalno? nije!

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
07:26 07.07.2020.

U Njemačkoj je velika koalicija (CDU/CSU i SPD), u Austriji je ÖVP u koaliciji s Zelenim, u Španjolskoj, Švedskoj socijaldemokrati u Portugalu socijalisti, u Italiji, Francuskoj liberali.....

VL
HT
Hrvsrpska_trgovacka_koalicija
07:58 07.07.2020.

Naslov "desnica na vlasti" a na slici Merkel koja provodi politiku masovnih migracija po opisu Radnicke Fronte 😂

VL
GE
Gensoman1000
08:32 07.07.2020.

Svi su desnicari u svojim drzavama dok ne dodu u EU pa onda postanu zeleni. Ne vidim da se itko osim Poljske i Ceske protivi bolesnom zelenom planu kojemu je cilj energetsko siromastvo.

VL
NA
naslipo
09:09 07.07.2020.

Pogledajte naše nove ljevičare iz možemo. Pet njih sa filozofskog, jedan sa pmf-a, jedan glumac. I ti bi trebali pomoći radnicama. Oni misle da je lopata velika žlica za kavu

VL
Avatar @proma-trač
@proma-trač
09:25 07.07.2020.

Desnica? Ma dajte molim vas. Ako je njemački CDU desnica onda je to i SDP. HDZ nije nimalo drugačiji kao i u većini EU zemalja. To su sve nekakvi politički nedefinirani hibridi i kameoloni kojima je klasično demokršćanstvo velika nepoznanica.

VL
ST
stefj
10:48 07.07.2020.

Ljevica je izgubila argumente jer je "desnica" ušla u njihov prostor. Što se tiče Hrvatske, HDZ dijeli novce šakom i kapom, što tu onda SDP može?... Cijeli gospodarski smjer je socijalistički s jakim etatizmom, što tu ima SDP ponuditi?... I onda vam se uzdigne ekstremna ljevica koja ima puno obećanja, a sve to misli ostvariti otimajući bogatima. Gdje ćeš ljepše od toga, em ćete dobiti još više, em ćete gledati kako oni kojima se uzme pate. A taj jal, zavist i mržnja su jako jaki osjećaji koji rukovode životima ljudi...

VL
Avatar barba_barba
barba_barba
17:12 07.07.2020.

hrvatski sdp sa klasicnom socijaldemokracijom skandinavskog ili pogotovo njemackog tipa nema nista, njente, nula. Povijest hrvatskog sdp- a ne pocinje u svibnju 1990e.

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:17 07.07.2020.

Ljudi su postali sebicni i nemaju vremena za ljude u nevolji. Egoizam i pohlepa vladaju.

VL
JU
jumbo2110
10:51 07.07.2020.

Desnica i onda stavite Kurza i komunisticu Merkel haha

VL
BE
Beskucnik
16:57 07.07.2020.

Ljevica nije nikad bila jaca u Hrvatskoj , na desnoj strani su ostali most i Skoro , sve ostalo je i svjetonazorski i ekonomski cista ljevica , a ono sto plasi je mozemo , koji su staljinisticka ljevica , naa korak od gulaga , nacionalizacije i masovnih strijeljanja , ti i takvi uskoro mogu preuzet glavni grad , 1/3 BDP i 1/4 stanovnistv ,

VL
Avatar Gordon
Gordon
07:09 07.07.2020.

Ova Merkelica stvarno voli Kurcza.

VL
DU
Deleted user
09:08 07.07.2020.

Lijeva opcija je zabrljala jer nije iskoristila glavne postulate socijalu i demokraciju. Desnica se propagirala, ponudila je soc. program. Desnica je iskoristila adute, nacionalni interes i indentitet, sigurnost, katolicizam zbog migracijske krize. COVID-19 je izazvao novu krizu koja je tek pocela, a kraj nitko ne vidi. Dok EU upumpava golemi novac u sve zemalje EU, ovakva politika drzi vodu (Asocira me to na mog psa, koji je umiljato jeo goscevu cokoladu. Dok je bilo cokolade ljubav je trajala, ali kad cokolade nije bilo, rezao je i ujedao, a ljubavi vise nije bilo). Americi jaka EU kao i Kina ne odgovaraju, pa traze saveznike koji bi trebali destabilizirati i oslabiti Evropu i Kinu. Nova eko. kriza koja ce dugo trajati moze izazvati nove tenzije, a povijest, kao uciteljica nam moze odgovoriti kako ce to sve skupa zavrsiti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.