Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

SDP: Pinjuh sazvao sjednicu pa se nije pojavio na njoj

pinjuh
Branimir Bradarić/VLM
29.08.2013.
u 21:27

Rezultat toga je da u SDP-u do sutra, kada počinje sjednica vijeća, neće znati na čemu do kada će sve opcije biti otvorene

Danas, tijekom poslijepodnevnih sati, održana je dugo najavljivana sjednica Gradskog odbora SDP-a. Uz raspravu o sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća, koja će odlučiti idu li Vukovarci na izvanredne izbore ili ne, očekivala se i rasprava o najavi da že HDZ i HSPAS predložiti predsjednika vukovarskog SDP-a Željka Pinjuha za predsjednika vijeća kao i očitovanje oko političkog skandala pokušaja kupovine dva vijećnika HDZ-a da prijeđu u SDP.

Kako doznajemo Pinjuh nije prisustvovao sjednici koju je sam sazvao, a opravdao se neodloživim obvezama. Rezultat toga je da u SDP-u do sutra, kada počinje sjednica vijeća, neće znati na čemu do kada će sve opcije biti otvorene. Nezvanično doznajemo i da je Pinjuh tijekom današnjeg dana posjetio i Zagreb gdje je imao razgovore i s nekim čelnicima SDP-a. O čemu su razgovarali za sada ostaje tajna. O situaciji u vijeću, koje se u dva pokušaja nije uspjelo konstituirati, govori i brojčano stanje vijećnika. Naime, koalicija HDZ-HSPAS ima 12 vijećnika, SDP 9, a SDSS, koji podržava SDP, tri.

- Politika je rad za opće dobro. Višegodišnjim radom GO SDP Vukovar to i pokazuje. Građani Vukovara zbog toga su nam dali povjerenje 2009. godine, 2011. godine, te ponovno 2013. godine na lokalnim izborima. To potvrđujemo svakim danom, na čelu s našim gradonačelnikom Željkom Sabom. Nema niti jednog dijela grada gdje to nije vidljivo, navodi se u priopćenju SDP-a poslije sjednice. Podsjećaju i na 11 godina vladavine HDZ-a u Vukovaru koje nazivaju izgubljenim i propuštenim prilikama.

- Mogli bi ih nazvati i mnogo gorim imenom. Stranka koja pokazuje svoje licemjerstvo, koja ima jedini program rušenje gradonačelnika ne birajući sredstva i metode, ne priznajući izborne rezultate, govori sve o sebi. Uvjereni smo da to misli velika većina Vukovaraca, a i hrvatske javnosti. Takvim radom mogu usporiti projekte od interesa Vukovara ali ne i zaustaviti. Mi ćemo ih ostvariti zajedno sa vama Vukovarcima, gradonačelnikom Željkom Sabom i njegovim zamjenicama, stoji u priopćenju SDP-a.

>> HSP dr. Ante Starčević i HDZ za šefa Vijeća predlažu SDP-ovca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije