Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koalicija

SDP, PGS, HSU, ARS i ZS zajednički 'ruše' HDZ

novi vinodolski
Anton Ficko/VLM
29.04.2013.
u 18:33

Da Novi Vinodolski čeka kratko, ali žestoko predizborno razdoblje, postalo je jasno uoči potpisivanja koalicijskog sporazuma jer je zbog namjere da koalira s HDZ-om vrh PGS-a raspustio novljanski autonomni ogranak

Jedina smo alternativa HDZ-u i aktualnom gradonačelniku Olji Butkoviću, a svi ostali njihovi su sateliti, rekao je danas u Novom Vinodolskom na potpisivanju koalicijskog sporazuma SDP-a, PGS-a, HSU-a, ARS-a i ZS-a nositelj liste i kandidat za gradonačelnika, esdepeovac Saša Đujić. Pojasnio je kako članovi koalicije "Za novi Novi", za razliku od tih ostalih, nisu na daljinski upravljač O. Butkovića jer misle svojom glavom, te je najavio novi smjer, novu politiku i novu odgovornost kada dođu na vlast.

Da Novi Vinodolski čeka kratko, ali žestoko predizborno razdoblje, osim po retorici postalo je jasno uoči potpisivanja koalicijskog sporazuma jer je zbog namjere da koalira s HDZ-om vrh PGS-a raspustio novljanski autonomni ogranak i povjerenikom imenovao Zorana Butorca. Uime predsjednika PGS-a Daria Vasilića, na potpisivanje sporazuma došao je dugogodišnji predsjednik Nikola Ivaniš koji je kazao da je ocjena te najjače primorsko-goranske regionalne stranke kako je prošli, HDZ-ov model vlasti u Novom neodrživ te ga ta stranka nema razloga podržati.
 
Sada već bivši pegeesovci, koji su posljednjih osam godina bezrezervno stajali uz HDZ i O. Butkovića, nastavit će to i dalje činiti, ali pod čijim okriljem – to još nisu otkrili. Na koalicijskoj listi "Za novi Novi" prema za sada dostupnim informacijama, bit će 10 članova SDP-a, 2 PGS-a i 1 HSU-a. U borbi za vlast, koliko se zna uz najjače konkurente, HDZ i Koaliciju "Za novi Novi" naći će se i HNS, HSLS i HSS, ali s obzirom na previranja koja su tek počela do 2. svibnja kada istječe rok za prijave moguća su još mnoga i veća iznenađenja od onih koja su se dogodila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije