Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.05.2014. u 12:00

Linić sudbinu povjerio članovima stranke, ali ih je i doveo pred zid.

Nakon jučerašnje presice smijenjenog ministra financija jedno je sigurno – ili će Slavko Linić biti izbačen iz SDP-a ili Zoran Milanović uskoro više neće biti predsjednik stranke.

Drugačiji scenarij jednostavno je nezamisliv, jer je član stranke (Linić) sat i nešto u izravnom televizijskom intervjuu vrijeđao šefa stranke (Milanović). Štoviše, optužio ga je za zloporabu položaja, za zaštitu obiteljskih, prijateljskih i inih interesa nauštrb interesa države, pa čak i za nezakonito prisluškivanje! To nitko pa ni “veliki” Slavko Linić ne može preživjeti. Svjestan je toga i sam Linić, rekao je da je svoju sudbinu povjerio članovima stranke.

Prešao točku nakon koje nema povratka

Linić je prešao točku nakon koje nema povratka i baš sve u stranci uvukao u svoj sukob s predsjednikom Vlade i SDP-a. Članove stranke doveo je pred zid i uskoro će morati birati između njega i Zorana Milanovića. Naravno da mnogim SDP-ovcima to nije nimalo drago, ali svjesni su i oni da će uskoro morati izabrati stranu. Čini se da još uvijek veće šanse za preživljavanje ima predsjednik SDP-a Zoran Milanović jer riječki SDP-ovci još nisu na svoju stranu pridobili većinu članova stranke.

Lobira se na sve strane, a vremena je sve manje jer je do sjednice Glavnog odbora – na kojoj će se doznati i sudbina Slavka Linića i sudbina Zorana Milanovića – ostalo još samo osam dana. Treba napomenuti da bi, uz stranačka tijela, na optužbe iznesene na presici trebala reagirati i tijela pravne države i utvrditi je li Linić govorio istinu.

>>Kolarić: Slučaj Linić početak je potopa SDP-a i Vlade

>>Linić: Pravi su razlozi moje smjene INA i kredit od 20 milijuna kuna tvrtki Mali biskviti

Komentara 7

AN
AnteZagrebb
12:21 30.05.2014.

Šta reći osim da je prvi put u povijesti ŽALOSNO što više nepostoji GOLI OTOK pa da djeca od onih što su ga stvorili jedne druge trpaju unutra.ŠMRC. Uživali su kad ova šačica bijednika Kao hrvata iz HDZ-a imali aferee oko kriminala ,ali bumerang je zaje... stvar. Bog I Hrvati.

LI
list68
14:11 30.05.2014.

Ima li u ovoj državi, institucija, ili pojedinac, koji ima moći da "legalno", tj., sukladno zakonu, natjera Milanovića da podnese ostavku i na raspisivanje prijevremenih izbora.

DU
Deleted user
15:19 30.05.2014.

@"list68" Nazalost nema! Jedini koji moze odluciti o ostavci i prijevremenim izborima je on sam. Oni njegovi podanici koje mi sluzbeno zovemo ministrima nece ni prstom maknuti jer znaju da padne li Milanovic, padaju i oni. Ista je stvar saa saborskim zastupnicima cijele kukuriku-kokodak koalicije. A kako je Milanovic jedan egocentricni narcis bolestan za vlascu, od njega taj potez ne mozemo ocekivati. Mislim da u ovoj situaciji niti pritisak ulice ga ne bi natjerao da ode, jer on je u svojoj bolesnoj opsjedenoscu samim sobom i svojom velicinom potpuno slijep za stvarnu situaciju oko sebe! Jedino sto se moze dogoditi ako se zaista utvrdi da je "nahajcao" razne tajnse i polutajne sluzbe na Linica, onda bi mogao na tome pasti jer je to protuzakonito djelovanje. Ali vjerujem da ce se to zataskati, jer bi to opet znacilo prijevremene izbore u kojima bi kukurikavci bili potuceni do balcaka. A to nitko od njih ne zeli riskirati. A pogotovo ne Josipovic!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije