Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.03.2014. u 12:00

Obračun sa Slavkom Linićem može biti prijelomna točka s koje više nema povratka.

Moguće je da Zoran Milanović izgubi parlamentarne izbore, ali gotovo je sigurno da će izgubiti SDP. Izuzev klimoglavaca kojima je okružen, a s kojima ni sam nije zadovoljan, njega kao predsjednika u stranci više ne želi nitko važan i bitan. Govore o tome sve otvorenije, ali uglavnom samo po kuloarima. Za sada.

Obračun sa Slavkom Linićem može biti prijelomna točka s koje više nema povratka. Premijer zemlje u najtežoj recesiji skoro dva mjeseca ne razgovara s ministrom financija! Pale su, kažu, preteške riječi. A Linić je “čovjek koji nikome ne oprašta”. Svojim političkim protivnicima u Rijeci poručio je svojevremeno: “Dokle god moja ruka seže, za vas neće biti mjesta!” Ne pripadam krugu onih koji misle da je Linić umočen u mutne poslove, ako već jesu neki njegovi prijatelji. Ne mislim da je i on samo još jedan lopov na vlasti. Jest naprasit, ponekad pregrub, zamjera se ljudima svojim traktorskim stilom... Brani se da ga blate “podzemne paraobavještajne službe”, ali što je još i gore, optužuje da mu podmeću i iz SDP-a. Upravo je to što Linić ne može oprostiti. On je do kraja odan svojoj partiji.

Izjavio je da će, bez obzira na sve, odraditi svoj mandat ministra financija u Milanovićevoj Vladi do samog kraja. Poštuje hijerarhiju. Račan mu je bio autoritet, što Milanović sigurno nije. Linić je sudjelovao u njegovu ustoličavanju na čelo SDP-a. Kako stvari stoje, sudjelovat će i u njegovu micanju kad za to dođe vrijeme. Imat će sigurnu potporu dviju najvećih partijskih organizacija u zemlji, zagrebačke i riječke. Potrebna je treća županijska organizacija da se i po statutu stranke može pokrenuti procedura izvanrednih promjena, pa čak i na samom vrhu. Ali, koja vladajuća stranka na svijetu smjenjuje svoga predsjednika dok je na vlasti? SDP-ovci će čekati izbore i vlastiti poraz. I još 90 statutarnih dana do kada se mora sazvati konvencija i glasanje o povjerenju. Čekat će, dakle, da posao za njih obave građani Hrvatske. Sve da bi sačuvali lik i ugled stranke. Jer, ako su u pravu i ako je istina sve što govore svome šefu, naravno njemu iza leđa, spašavaju svoju partiju (naravno, i svoje pozicije), ali žrtvuju državu.

Kakvo politički neodgovorno licemjerje!

>> Milanović: Ja u politici nemam prijatelja, ni rođeni brat mi nije prijatelj

Komentara 31

DH
dalibor.hren
12:51 23.03.2014.

Politički neodgovorni licemjeri, nesposobni, lopovi....

Avatar Katrin
Katrin
13:24 23.03.2014.

Voljela bi samo znati zašto tako sposobni Slavko Linić koristi krivu fiskalnu politiku koja nas vodi u još dublji recesijski jaz. Ako ne zna svoj posao, a vjerujte mi ne zna ga.... zašto nepita nekog stručnjaka. Sudeći po njegovim postupcimama Makroekonomiju nije nikada položio a bome ni za Lafferovu krivulju nije nikada čuo. Pitanje je samo kako? Kako takve ljude mogu postaviti za Ministre pogotovo toliko Važnog resora?? Slavko Ekspanzivna politika ne RESTRIKTIVNA !! nauči već jednom, nije bit svega samo smanjiti proračunski deficit.

XA
xaron
18:45 23.03.2014.

Ma šta mi mislili o Milanoviću , ipak treba pogledati i mišljenja neovisnih vanjskih izvora ( S&P, Fitch, The Economist...). Niti jedno jedino mišljenje o Milanoviću iz vanjskih nezavisnih kompetentnih izvora Nije pozitivno. Pa ako baš nitko od takvih nemisli pozitivno o Milanoviću, zašto bi itko od nas imao pozitivno mišljenje o njemu, i zašto bi itko glasao za njega i njegovu stranku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije