Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvaranje škola

SDP-ovci poručili: Nije u redu eksperimentirati s djecom

Svi učenici od 1. do 4. razreda nastavu će pratiti od kuće putem HRT 3 kanala
Foto: Borna Filic/Pixsell
1/3
07.05.2020.
u 11:19

Ministrici Blaženki Divjak spočitavaju 'da je još jednom pokazala da joj djeca s teškoćama u razvoju nisu u fokusu'.

"Nije u redu eksperimentirati s djecom. Znanje i obrazovanje se može nadoknaditi, ali zdravlje ne", navodi u danas odaslanom priopćenju Koordinacija za obrazovanje SDP-a Krapinsko - zagorske županije nazivajući odluku o otvaranju škola neodgovornom i ishitrenom, što potkrepljuju tvrdnjom kako će svega 0,72 posto učenika iz županije u ponedjeljak doći na nastavu. 

"Smatramo da nastavna godina mora završiti što prije bez povratka učenika u škole. Škole nemaju sigurnosne uvjete niti mogu provoditi mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite. Teret odgovornosti za povratak djece u vrtiće i učenika od 1. do 4. razreda u škole Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Nacionalni stožer prebacili su na roditelje. Ako postoje javnozdravstveni uvjeti da učenici idu u školu, onda trebaju ići svi, ako ne postoje, onda treba nastaviti nastavu na daljinu. Mjera je nepromišljena i osmišljena kao mjera čuvanja djece, uz djelomično obrazovanje za djecu roditelja koji rade", navodi se u priopćenju Koordinacije za obrazovanje SDP-a Krapinsko-zagorske županije.

U njemu se ministrici Blaženki Divjak spočitava "da je još jednom pokazala da joj djeca s teškoćama u razvoju nisu u fokusu i ne razumije problematiku ovog specifičnog područja".

Video - Ministrica Blaženka Divjak govori o nastavi u doba korone

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije