Naslovnica Vijesti Hrvatska

SDP-ovci obilježili devetu obljetnicu smrti Ivice Račana

Ivica Račan umro je 29. travnja 2007. u zagrebačkom KBC-u Zagreb nakon što se zbog teške bolesti povukao iz političkog života.
29. travnja 2016. u 14:15 10 komentara 503 prikaza
obljetnica smrti ivica račan
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/15

Polaganjem vijenca i crvenih ruža te paljenjem svijeća na grobu Ivice Račana na zagrebačkom groblju Mirogoj, izaslanstvo SDP-a predvođeno predsjednikom Zoranom Milanovićem prisjetilo se u petak svog prvog predsjednika i hrvatskog premijera od 2000. do 2003. godine, u povodu devete obljetnice njegove smrti.

 Uz Milanovića i Račanovu suprugu Dijanu Pleštinu, počast Ivici Račanu odali su Milanka Opačić, Boris Lalovac, Mirando Mrsić, Peđa Grbin, Josip Leko, Igor Dragovan, Ingrid Antičević Marinović, Gordana Sobol, Dragica Zgrebec te drugi članovi SDP-a.

 Ivica Račan umro je 29. travnja 2007. u zagrebačkom KBC-u Zagreb nakon što se zbog teške bolesti povukao iz političkog života. 

>> Je li Račanov SDP bio socijaldemokratskiji nego što je danas?

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • CROLINDA:

  Nekadašnji HDZ-ov ministar Andrija Hebrang rekao je za narod.hr kako je premještanje Dana državnosti s 30. svibnja na 25. lipnja „uništenje još jednog nacionalnog simbola od strane ljevice“ koja je „bojkotirala Hrvatsku na političkom i ekonomskom planu“. „Tužna je činjenica ... prikaži još!ica da smo sigurno jedini narod u Europi i šire, u kojem kad bi proveli anketu, polovina stanovnika ne bi znala da je Dan državnosti“, smatra Andrija Hebrang te ističe kako su isto tako Hrvati vjerojatno jedini narod u svijetu koji povodom takvog praznika ne ističu svoje nacionalne simbole, odnosno zastave. „To je tako jer „lijeva Hrvatska“ koja nije željela Hrvatsku je ‘ubila’ Dan državnosti 30. svibnja koji je narod prihvatio, a koji je bio utemeljen na povijesnoj činjenici – u Hrvatskoj je tog dana pobijedila demokracija i otvorila put stvaranju neovisne države Hrvatske“, rekao je Hebrang za narod.hr. „Oni su taj datum morali ‘ubiti’ jer je to datum koji podsjeća na njihov poraz, odnosno poraz njihovih prethodnika komunista pa su onda napravili lakrdiju prebacivši taj datum na 25. lipnja kad se zapravo dogodila najveća sramota ljevice – taj dan je Hrvatski sabor izglasao odcjepljenje od Jugoslavije, ali su drug Račan i SDP napustili sabornicu jer nisu mogli nikako podnijeti da se Hrvatska osamostali od Jugoslavije“, podsjetio je Hebrang.

 • CROLINDA:

  Josip Broz.: “ Prije će Sava poteći uzvodno nego će Hrvati imati državu” -----------Ivica Račan .” Prije će Sava poteći uzvodno nego će se Hrvatska naoružati”-------------Franjo Tuđman :” Sve za Hrvatsku a Hrvatsku ni za što”--------------Zoran Milanović : “Ili mi ili oni”

 • Avatar fuzzy
  fuzzy:

  Je li to onaj što je izišao van sabornice kada se glasovalo za samostalnost Hrvatske? Je li to onaj što je Savudrijsku valu dao Slovencima?