Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvanredni čin

SDP-ovci: I ovi su izbori politička kuhinja HDZ-a!

\'UNUTRASNJA  03.01.2011. VUKOVAR - kakav ce biti sastav novoga Gradskog vijeca Vukovara nakon skorih izbora Branimir Bradaric/Vecernji list                                  \'
Branimir Bradarić
03.01.2011.
u 20:00

Vlada je odlučila raspustiti GV Vukovara jer od svibnja 2009. nije imenovan 30. vijećnik iz redova srpske manjine

Na zatvorenom dijelu svoje zadnje sjednice u prošloj godini Vlada RH donijela je odluku da se izbori za Gradsko vijeće Vukovara održe 6. veljače. Prethodno je, na sjednici održanoj 9. prosinca, Vlada donijela odluku o raspuštanju vukovarskoga Gradskog vijeća jer od lokalnih izbora održanih u svibnju 2009. godine nije imenovalo tridesetog vijećnika iz redova srpske nacionalne manjine te samim time nije do kraja konstituirano.

Vješta režija

– Cijela ova priča zapravo je prava politička kuhinja izrežirana iz redova HDZ-a. Postoji dokument Ministarstva uprave iz siječnja prošle godine u kojem se navodi da taj 30. vijećnik, pripadnik srpske nacionalne manjine, sukladno izbornim rezultatima treba biti iz redova SDP-a. Međutim, ni to im nije bilo dovoljno, tako da predsjednica vijeća Zdenka Buljan mjesecima nije htjela staviti tu temu kao točku dnevnog reda te je vijeće raspušteno. Razlog je to što HDZ sada ide na sve ili ništa, budući da su počeli gubiti većinu u vijeću, tvrdi Željko Pinjuh, dogradonačelnik Vukovara i predsjednik vukovarskog SDP-a. Komentirajući skore izbore, predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna kaže da nije riječ ni o kakvoj političkoj trgovini te da u cijeloj priči oko 30. vijećnika HDZ nije bio zainteresirana strana.

Nepotrebni troškovi

– Odluku o raspuštanju donijela je Vlada RH, a zašto bi, uostalom, HDZ rušio svoju predsjednicu vijeća? Isto tako, novi su izbori rizik za sve te uvijek postoji šansa za bolji, ali i lošiji izborni rezultat, rekao je Barna. Komentirajući činjenicu da će Vukovarci za mjesec dana ponovno na izbore, gradonačelnik Vukovara Željko Szabo također tvrdi da su razlog politički interesi HDZ-a koji će rezultirati nepotrebnim troškom za grad od oko pola milijuna kuna. – Bolje bi bilo da smo tim novcem stipendirali naše studente ili uredili neku ulicu nego što ćemo ga dati za nove izbore. Zanimljivo je i da nitko iz Vlade, koja je raspustila vijeće i odredila termin novih izbora, ne govori o sankcijama za krivce za cijeli slučaj. Postoje svi dokumenti i zahtjevi SDP-a da se ta točka uvrsti na dnevni red, što smijenjena predsjednica vijeća Zdenka Buljan nije učinila iz samo njoj znanih razloga, rekao je Szabo.

Ključne riječi

Komentara 11

OB
-obrisani-
20:57 03.01.2011.

Da, da, interesantno je to kako HDZ zaziva izbore zbog benignih razloga svugdje gdje gube vlast ili nisu na vlasti, u Vukovaru, Zagrebu, Splitu (OK i ja sam za izbore u Splitu da budem iskren), a na izbore u državi i ne pomišljaju iako je čitava vlada na udaru DORH-a zbog neviđene pljačke države zloupotrebom političkog položaja. Kakvi licemjeri!

MM
Mladen Miletić
01:38 04.01.2011.

SDP-ovci: I ovi su izbori politička kuhinja HDZ-a! Šta nebi im dali ni da jedu, ? Hrvati su tipični i pametni svjesni da smo svi skupa lopovi i ništa pošteno a i ne zaslućujemo ni to što imamo ! ( ( sve je na kredit na lopovluk i zaduženje u svjetu. ) Da nije bilo ZAGORCA nebi imali ni oružija da se obranimo a sada nagrada 9 godina za početak !!!! Bolesno i sve bolenije ja preživljavati na balkanu i za male i velike budale !

LG
Ljudevit _Gaj
15:59 04.01.2011.

SDP za svoju nesposobnost i nemogućnost da preuzme vlast krivi sve druge osim sebe, njima je za sve loše što se događa u državi krvi HDZ..ljudima je toga dosta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije