Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADUŽIVANJE HRVATSKE

Milanović odgovorio Plenkoviću: 'Dosta lopovluka i tiranije hranidbenog lanca jedne stranke'

Čakovec: Zoran Milanović posjetio Porcijunkolovo
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
01.08.2019.
u 19:23

Za hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović Milanović je rekao da o njoj nema što reći

SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović izjavio je u četvrtak da je predsjednik Vlade Andrej Plenković zadužio Hrvatsku više od SDP čija je Vlada u borbi za spas od pošasti zvane HDZ pokrenula ekonomski rast.

Milanović je tom objavom na Facebooku odgovorio na današnje prozivke Plenkovića koji je za Milanovića rekao da mu nije jasno kako se kandidira za predsjednika nakon što je njegova vlada zadužila Hrvatsku  71 milijardu kuna.

"Ubogi Plenković, politički štićenik svojih HDZ-ovih prethodnika, priča o javnom dugu. Da se zna: u 4 godine HDZ-a od 2007.-2011., baš kada je štićenik Plenković instaliran u Hrvatski sabor, Hrvatska je zadužena za ukupno 102 milijarde kuna. Ne 70, nego 102 milijarde! Deficit proračuna je narastao na 25 milijardi kuna! 3,5 milijarde eura. Javni dug je bio prešao 65% BDP-a", napisao je Milanović.

Milanović tvrdi da je "njegova Vlada u borbi za spas od pošasti zvane HDZ, preokrenula taj grozni trend", pokrenula ekonomski rast od oko 2,4 posto, te reformama i rastom povjerenja financijskog tržišta smanjila kamatu na javni dug s golemih sedam posto na povijesno najnižih 3,2 posto, ali i ostvarila prvi primarni suficit državnog proračuna.

Za hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović Milanović je rekao da o njoj nema što reći.   

"Mediji i oporba najurili su skoro polovicu stabilne i vjerodostojne Vlade, a Plenković popuje. Dosta lopovluka i tiranije hranidbenog lanca jedne stranke! Složimo se! P.S. Na mišljenje ima pravo svatko. Na činjenice nitko. HDZ-ova predsjednica mišljenja nema, a za činjenice ne mari. Zato o njoj i nemam što za reći", zaključio je Milanović.

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da mu nije jasno kako se netko poput Zorana Milanovića koji je, kaže, zadužio zemlju za 71 milijardu kuna, nakon toga može kandidirati za predsjednika države.

Komentara 93

KL
klamerko
19:40 01.08.2019.

Nikada neću zaboraviti tvoju i Linićevu privatizaciju Croatia Osiguranja gdje smo se de facto u cijelosti kao država odrekli čistih godišnjih prihoda, i sada još ti popuješ, isto kao i Plenković! Tvoju pravu sliku i priliku (koju nismo i nećemo zaboraviti) vidimo kada u google ukucamo ‘’Milanović game over’’.

WT
Wtf
19:44 01.08.2019.

Je li ovaj misli da je 1.aprilili!? Pa sinko zbog tebe smo bili 5 godina duže u recesiji od ostatka svijeta i tek kad ste otišli, izašli smo iz iste,zadužio nas za cca 100 milijardi kuna bez da si išta napravio. Nabio javni dug, srozao kreditni rejting, nabio poreze, skoro 200 000 radnih mjesta izgubljenih u privatnom sektoru,isto toliko otišlo van, a da ne pričamo da si se posvađao s skoro cijelom Europom i osramotio nas s Lex Perković. A što ćemo s naknadama za obnovljive izvore energije koje mi skupo plaćamo od sdp-ove vlade i sramotnim predstečajnim nagodbama. Obični svadljivac radi kojeg je i čak Vučić doživio politički uzlet u Europi.

RI
riise
19:51 01.08.2019.

Zoran opet ima neku svoju istinu! Primjerice nikad hrvatska ekonomija nije imala rast u njegovom mandatu od 2,4%!? Najniža kamata od 3,2%, zabilježena u zadnjoj godini mandata, uz rast od 1,6% (u 2015.g.-najboljoj godini cijelog mandata) držala nas je čvrsto na putu prema bankrotu...!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije