Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SISAČKO-MOSLOVAČKO ŽUPANIJA

SDP optužuje župana Žinića: 'Proračunskim novcem je financirao izbor za Miss Hrvatske'

SDP-ova konferencija za medije
Foto: Danijel Prerad
1/3
26.09.2019.
u 15:59

- Župan je odlučio kupiti električni automobil vrijedan 300 tisuća kuna, graditi spomenik termalnoj vodi u Topuskom, proračunskim novcem izdašno financirati jednu apsolutno beznačajnu priredbu, kao što je izbor za Miss Hrvatske, platio missicama i svom pratećem osoblju boravak u Top termama - smatra Nikola Domitrović

Kada u obavljanju izvršne vlasti vodite računa samo o osobnom interesu i osobnom užitku i iskorištavate sustav za svoje osobne interese to je neprihvatljivo i dovodi do nebrige za naše građane i nepostojanja rješenja kako učiniti nešto bolje za našu županiju – rekao je čelnik sisačko-moslavačkog SDP-a Nikola Domitrović u četvrtak na tiskovnoj konferenciji u Sisku.

- Što je zauzvrat dobio župan da šuti o temama potencijalnog migrantskog naselja u Maloj Gorici,  nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, neizvjesne gradnje autoceste do Siska, gašenja Rafinerije u Sisku, s kojom se dičio na svojim predizbornim plakatima, stanja u Petrokemiji, sumnjivim postupcima javne nabave koje provodi Županija, kao i institucije u njenom vlasništvu... – upitao je Domitrović te konkretizirao dodatne, po njegovu mišljenju, sporne poteze aktualne HDZ-ove županijske vlasti.

 - Župan je odlučio kupiti električni automobil vrijedan 300 tisuća kuna, graditi spomenik termalnoj vodi u Topuskom, proračunskim novcem izdašno financirati jednu apsolutno beznačajnu priredbu, kao što je izbor za Miss Hrvatske, platio missicama i svom pratećem osoblju boravak u Top termama. Pri tome je zamjenik župana Roman Rosavec boravio na Malom Lošinju, kako bi misicama dodjeljivao lente, a vjerojatno će netko od županijskih dužnosnika i u London na izbor za Miss svijeta. – dodao je Domitrović na tiskovnoj konferenciji na kojoj su sudjelovali i član Predsjedništva SDP-a Hrvatske Nenad Livun te predsjednica Kluba vijećnika SDP-SDAH u Županijskoj skupštini SMŽ i članica Predsjedništva Županijske organizacije SDP SMŽ Karmela Gajdek.

Gajdek je javno pitala jesu li čelnici županije, 6. rujna ove godine, bili na utakmici nogometne reprezentacije u Slovačkoj, unatoč tome što su protiv župana Žinića i dožupana Rosavca pokrenuti postupci pred povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa zbog putovanja na šest utakmica hrvatske reprezentacije u Rusiji prošlog ljeta, na teret Hrvatskog nogometnog saveza.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije