Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenadna selidba

SDP odlazi iz stana, Petrači tvrde da ga oni ne deložiraju

petrac
D. Puklavec/24sata/PIXSELL
29.12.2010.
u 19:28

Alica Petrač: Nismo ih tjerali. SDP smo dobili u naslijeđe zajedno s nekretninom koju smo kupili. Samo želimo ugovorom definirati odnose

Nakon što su se Forum mladih SDP-a i dva lokalna stranačka ogranka dvadeset godina koristili prostorom površine 364 četvorna metra u zgradi na Trgu žrtava fašizma 2, u SDP-u su iznenada odlučili iseliti se. Razlozi zbog kojih se SDP seli nisu posve jasni.

Plaćali samo državi

Naime, naš izvor iz Foruma mladih SDP-a tvrdi da ih je na to natjerala obitelj Petrač, koja je vlasnik trećine spomenutog prostora.

– Nedavno smo dobili pismo od njihove odvjetnice u kojemu su nas obavijestili da se do kraja siječnja moramo iseliti iz njihova prostora – tvrdi naš sugovornik iz Foruma mladih. Poslovni direktor SDP-a Dinko Suton ima drugu verziju priče. Potvrdio nam je da su u stranci donijeli odluku o iseljenju, ali da ih na to nije prisilila obitelj Petrač.

– Nikada nam nisu prijetili deložacijom. Tražili su samo da ugovorom reguliramo međusobne odnose – rekao je Suton. Alica, supruga Hrvoja Petrača, kaže da je neugodno iznenađena i ljutita što je u medije puštena, kako tvrdi, lažna priča.

– Nismo ih tjerali. SDP smo dobili u naslijeđe zajedno s nekretninom koju smo kupili. Naime, 2006. godine od bivših suvlasnika cijele zgrade mi smo otkupili njihov dio. Tako smo došli u posjed poslovnih prostorija kojima se koristi naša tvrtka, ali i trećine stana kojim se SDP koristi kao stranačkim prostorijama već dvadeset godina. Ponavljam, nikada nam na pamet nije palo da ih deložiramo – tvrdi Alica Petrač. Kaže da se jučer sastala s Dinkom Sutonom.

– Razgovarali smo o tome kako dalje. Želimo ugovorom definirati naše odnose. I to je sve – kaže.

SDP se spomenutim prostorom koristi od 1990. godine, a prije se njime, od 1966. godine, koristila Komunistička partija. Zavrzlama je započela nakon što je bivšim suvlasnicima vraćen dio zgrade. Povratom je bio obuhvaćen i dio prostorija kojima se koristi SDP. Naime, dvije trećine tog prostora od 364 metra četvorna ostale se u vlasništvu države, dok je trećina pripala bivšim suvlasnicima zgrade, odnosno, nakon prodaje, obitelji Petrač. I nakon te podjele SDP je nastavio plaćati najam samo državi. Obitelj Petrač, pak, nikada od SDP-a nije dobila ni lipe za svoju trećinu. Da zavrzlama bude još veća, zgrada nije etažirana.

Politička šteta

Zbog svega navedenog, a ponajviše zato što su u SDP-u svjesni da im spominjanje u istoj rečenici s obitelji Petrač (Hrvoje služi zatvorsku kaznu zbog otmice) čini veliku političku štetu, cijelu priču odlučio je prekinuti predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić.

– SDP se koristi tim prostorom već 20 godina. Činjenica je da dio prostora nije naš. Zato ćemo se iseliti jer ne želimo biti u tuđem prostoru. Želimo čiste račun – rekao je.

Komentara 72

PI
piccolo
19:55 29.12.2010.

Uselit će se Kaljmeti, zna se ko ima para, a Petrač ga nebu cinkal

ZA
Zagorac
22:10 29.12.2010.

SDP? Pa to je hrpa nesposobnjakovica koji ne znaju sto zele! bijednici! koriste se tudjim prostorom a da ga nisu platili a sad ih je stid kaj je to prostor petracev? pa kaj to nisu znali 20god?

BU
buljibaba
16:32 30.12.2010.

Vlajooooo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije