Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U ČAKOVCU

SDP o smrti muškarca na hemodijalizi: Odgovorni u bolnici i županiji morali bi dati ostavke

Čakovec: Skupština Međimurske županije održat će se  nakon parlamentarnih izbora
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
02.10.2020.
u 17:42

Saborska zastupnica prim. dr. Andreja Marić, koja radi u ŽB Čakovec, kazala je da je struka godinu dana upozoravala da stanje u bolnici nije dobro.

Naša je bolnica prije dvije godine bila među četiri po kvaliteti, a sada postajemo bolnica slučaj, i zato aktualni događaj nije uzrok, nego posljedica. Takvih će tragedija biti još u narednom periodu ako se ne reagira - rekao je na konferenciji za novinare Mladen Novak, predsjednik međimurskog SDP-a, nakon tragedije u Županijske bolnice Čakovec, u kojoj je na hemodijalizi preminuo 62-godišnjak.

Pogriješila je medicinska sestra koja mu je navodno ubrizgala medicinski benzin koji se koristi pri toaleti njezi pacijenata. U svakoj normalnoj zemlji, istaknuo je Novak, svi odgovorni u bočnici i županiji urudžbirali bi ostavke.

- Župan voli prisvajati zasluge. Vrijeme je da odraste i preuzme i odgovornost - rekao je Novak.

Saborska zastupnica prim. dr. Andreja Marić, koja radi u ŽB Čakovec, kazala je da je struka godinu dana upozoravala da stanje u bolnici nije dobro. U prosincu su brojni liječnici potpisali dopis ravnatelju u kojem ga mole i apeliraju da se promijeni organizacija rada, rekla je dr. Marić, koja je nabrojala nekoliko slučajeva koji su narušili ugled bolnice i narušili sigurnost pacijenata.

- Dokad ovako? Koliko još ljudi treba stradati da se odgovorni pokrenu? - upitala je.

- Na probleme u bolnici ukazujem godinu i pol dana, ovo je samo eskalacija. Dužni smo reagirati - dodao je M. Novak. Može li politika i politiko kadroviranje izbaciti iz zdravstvenih ustanova, bilo je jedno od pitanja novinara.

- Ravnatelj je politička funkcija. Bira ga Upravno vijeće koje postavlja župan, i on je izravno odgovoran izvršnoj vlasti u županiji - rekao je Novak. U ŽB Čakovec nedostaje oko 60 medicinskih sestara i tehničara  Ravnatelj bolnice je trebao od Ministarstva zdravstva tražiti odobrenje za zapošljavanje u bolnici, no nije, rekla je dr. Marić.

Ključne riječi

Komentara 3

TA
Talleyard
16:06 03.10.2020.

Zna sa da Međimurskom županijom i gradom Čakovcem vladaju komunjare , da oni vrše uhljabljivanje u svim lokalnim i državnim službama na grbači naroda. Zna se da Međimurska županija stagnira i nazaduzje, da su najmanje plaće. ali se zato namnožila komunjarska birokracija sa velikim plaćama. Sve to uz činjenicu da su Međimurci najmarljiviji i najdiscipliniraniji u cijeloj država. To upravo omogućuje komunjarama da ih vode žedne preko vode.

JO
josmalopanestalo
09:39 03.10.2020.

ajd dobro, a kaj napraviti onima koji su donesli koronu u domove za starije i gdje je hrpa njih pomrlo a svi znaju da se treba čuvati od druženja i svega ostalog de bi se mogli zaraziti za one koji rade s ugroženom kategorijom, njih treba odmah na galge ????? grdo je izgubiti nekog svog dragog, nedaj bože nikom tak nekaj

BA
baartol
08:40 03.10.2020.

slažem se dfa u čakovečkoj bolnici unazad nekoliko godina vlada "anarhija" vezano za naručivanje preglerda isto tako i kategorizacija pacijenata po odjelima ... neznam kako se može naći pacijent sa plučnim tegobama na koronarnom odjelo ..ali protekcije postoje jer prezime je poznato u međimurju od pacijenta i njegova doktorica smjesti ga na tihi odjel da nesmetano kašlje i šprica okolo pacijente na koronarnoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije