Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naplata parkiranja

SDP neće podržati ukidanje parkirališne dnevne karte od 80 kn

07.12.2012., Koprivnica - Na parkiralistu Opce bolnice Dr. Tomislav Bardek nije dozvoljeno parkiranje vozacima koji imaju mjesecne karte.
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
1/2
08.02.2016.
u 07:15

Ključna stvar o kojoj će vijećnici raspravljati jest iznos kazne onima koji zaborave ili prekorače vrijeme parkiranja

Koprivnički vijećnici danas će raspravljati o izmjeni odluke o naplati parkiranja u gradu, a na stolu će se naći dva sučeljena prijedloga, onaj laburista Darka Teteca i onaj gradonačelnice Vesne Želježnjak (SDP). Ključna stvar u kojoj se ta dva prijedloga razlikuju jest kažnjavanje vozača koji “zaborave” platiti parkirališnu kartu ili onih koji prekorače plaćeno vrijeme.

Tetec traži da se takvima smanji sankcija, koja sada iznosi 80 kuna.

– Prije šest godina Ustavni sud donio je presudu da se ne smije naplaćivati kazna za neplaćeno parkiranje, nakon čega su gradovi takve kazne zamaskirali u dnevne karte. Ministarstvo gospodarstva krenulo je u nadzor takvog modela i srušilo ga u Opatiji i Crikvenici. Na red će doći i Koprivnica – kazao je Tetec.

On predlaže da se vozačima koji ne kupe kartu naplati samo vrijeme od trenutka kad su uočeni pa do 19 sati, dokad se parkiranje naplaćuje. Umjesto 80 kuna, tako bi prekršitelji plaćali najviše 30 kuna zateknu li se u prvoj zoni, u kojoj je sat parkiranja tri kune. Međutim, prema najavama, njegov prijedlog neće dobiti većinu vijećničkih ruku. Gradonačelnica V. Želježnjak u proceduru je uputila kontraprijedlog koji uvodi plaćanje dnevnih karata po nižoj cijeni no dosad, no ostavlja mogućnost koncesionaru parkiranja da neplatišama izda kaznu u iznosu od 80 kuna.

Ona objašnjava da će se prije ukidanja takvog modela pričekati rješenje na nacionalnoj razini, koje bi trebalo doći u obliku novoga zakona. Razmimoilaženje na temi naplate parkiranja prvi je sukob između SDP-a i laburista otkako su prije godinu i nešto dana potpisali sporazum o suradnji, nakon čega su potonji prestali biti žestokom opozicijom. Tetec se ipak nada da će većina vijećnika glasati za njegov prijedlog jer bi u suprotnome, drži, podigli ruku za rješenje koje je Ustavni sud proglasio neustavnim.

>> Maras: Ne bih imao ništa protiv vidjeti nekog kao Stipu Petrinu u SDP-u 

>> Milanović: Povlačim se iz politike kada HDZ bude CDU, a šef HDZ-a imao pamet Angele Merkel

Komentara 10

LO
lojtra1
08:28 08.02.2016.

Najveći prihodi koje KC-Parking ostvaruje gomilaju se pred bolnicom i zgradom policije. Kao da čovjek može sići sa zubarske stolice i ići produžavati parkiranje, objasniti bolesnom djetetu da je njegov posjet gotov jer mu istječe parkiranje, požaliti se u redu za prometne dozvole da je njegovo vrijeme ograničeno zbog parkirne karte. Već i nakon kratkog kašnjenja partizani koji patroliraju parkiralištima za vaše brisače umeću kaznene "dnevne" karte iako naplaćuju i noćno vrijeme kad se parking normalno ne naplaćuje!

BR
brojevi
07:44 08.02.2016.

Jel taj Tetec Dudekov rođak?

MA
magaszag
08:49 08.02.2016.

Poštivanje Ustava RH i ZOO je u HR stvar političkog uvjerenja? Pa sami navedu "kazna" i onda razmišljaju da li je ta odluka u redu ili ne? Pljačkaši naroda rade mimo zakona, a tko nije protiv njih, onda je dio toga... Kako je moguće da Vrhovni sudovi na temelju istih činjenica, donesu suprotna rješenja? Samo HR, zemlja nesposobnih i podmitljivih sudaca koji rade samo u svoju korist i bezgrešni su...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije