Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'U obranu hrvatskih interesa staje Kurz'

SDP: Na pismo čelnika pet zemalja EU nadopisano Plenkovićevo ime i potpis

Varaždin: Barbara Antolić-Vupora je SDP-ova kandidatkinja za župana
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
13.03.2021.
u 22:01

Navode i kako je austrijski kancelar upozorio na nejednakost, uzimajući kao primjer Hrvatsku koja dobiva manje cjepiva od drugih zemalja članica, no hrvatski premijer ga u tome, potpuno neočekivano, nije podržao.

Iz SDP-a su u subotu poručili kako su Banski dvori medijima uputili pismo u kojem su nadopisali ime i potpis premijera Andreja Plenkovića na pismo koje su čelnici pet zemalja EU poslali Bruxellesu tražeći pravedniju raspodjelu cjepiva.

"Nakon jutrošnje konferenciji u Zaboku, na kojoj se predsjednik SDP-a Peđa Grbin zapitao zašto hrvatski premijer koji zadnjih dana revno pohodi Bruxelles šuti i ne reagira na veliku nepravdu prema Hrvatskoj, Banski dvori šalju medijima identično pismo koje su čelnici pet zemalja Europske unije poslali Bruxellesu, na njega nadopisujući ime Andreja Plenkovića i njegov potpis", stoji u priopćenju SDP-a.

Iz te stranke podsjećaju kako su europski i hrvatski mediji danas objavili vijest da su čelnici pet zemalja EU pozvali čelnike Unije na razgovor o pravednoj raspodjeli cjepiva protiv koronavirusa. "Svjedoci smo kako u obranu hrvatskih interesa glasno i odrješito staje Sebastian Kurz, austrijski kancelar, dok se domaća javnost s pravom pita gdje je nestao premijer Andrej Plenković. On se vjerojatno izgubio negdje po briselskim hodnicima u strahu za svoju buduću karijeru, ne usuđujući se suprotstaviti apsolutno nikome", stoji u priopćenju.

Navode i kako je austrijski kancelar upozorio na nejednakost, uzimajući kao primjer Hrvatsku koja dobiva manje cjepiva od drugih zemalja članica, no hrvatski premijer ga u tome, potpuno neočekivano, nije podržao.

"Poručio je kako 'Hrvatska nije zakinuta' i tako stao u obranu klike iz Bruxellesa, valjda zaboravljajući da on (još) nije predsjednik Europske komisije, već predsjednik hrvatske Vlade, i da treba brinuti za hrvatske interese, a račune polagati hrvatskim građanima", navodi SDP.

Pitaju se i nije li sramotno da javnost uporno mora podsjećati premijera koji je njegov posao.  "Da je glavna zadaća Vlade briga o hrvatskim građanima i njihovim interesima? Zar naša Vlada doista nije u stanju sama osmisliti i poduzeti nešto čime će pomoći ljudima ove zemlje, već uvijek moramo biti na začelju i slijediti druge? Sitni političko-ulizivački interesi jednog pojedinca ne smiju biti iznad prava naših sugrađana na cjepivo, prava na zdravlje i prava na život", poručuju iz SDP-a.

Komentara 17

DU
Deleted user
22:29 13.03.2021.

I poslije Bernardića Bernardić.

DH
dalibor.hren
09:13 14.03.2021.

Zbog koga ili čega je King Kong došao u Zabok? Je li ponudio kakav program ili je samo kritizirao vlast???

TA
Talleyard
09:57 14.03.2021.

Što bi moglo raditi ovo čudovište od geđe grmalja u Briselu ? Bila bi to sramota i tragedija hrvatskog naroda !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije