Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIKE Zastupnici i sindikalisti o SDP-ovoj brizi za radničku klasu

SDP je kriv za loš položaj radnika

30.06.2006.
u 19:54

Najave SDP-ove borbe za veća prava radnika u Saboru su uglavnom naišle na jednoglasnu ocjenu političkih suparnika, ali i bliskih stranaka SDP je kriv za loš položaj radnika, a današnja konvencija početak je predizborne kampanje.

Interesi građana
Drukčije ne razmišljaju ni sindikalni čelnici, a jedino se poslodavci nisu željeli miješati u političke programe. Vladajući, prema riječima glasnogovornika Ratka Mačeka, u svojim gospodarskim i socijalnim projektima na prvo mjesto stavljaju interese građana, bez obzira na to je li riječ o sveučilišnim profesorima ili radnicima, a SDP kreće u predizbornu kampanju na projektima koje Vlada već provodi. Predsjednik kluba zastupnika HNS-a, esdepeovcima ideološki najbliže parlamentarne stranke, od SDP-a traži upućivanje javne isprike radnicima zbog "sakaćenja Zakona o radu koje su proveli kad su imali svojeg ministra rada i predsjednika Vlade".

Prvi čovjek HSS-a Josip Friščić smatra da je riječ o predizbornoj kampanji, ali da svaka stranka ima pravo odlučiti kad će u nju krenuti. Pravašu Peri Kovačeviću drago je što se SDP napokon sjetio da u Hrvatskoj postoje radnici koji su obespravljeni i prepušteni na nemilost poslodavaca, pogotovu zato što su upravo za vrijeme njihova mandata radnici obespravljeni Zakonom o radu.

Nisu suprotstavljeni
Uz napomenu da se ne želi petljati u politiku, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Đuro Popijač napomenuo je da poslodavci i radnici nisu suprotstavljene strane te da HUP ne podupire poduzetništvo koje bi bilo na štetu radnika. Zanima ih kako podići gospodarstvo i stvarati poduzetničku klimu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije