Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o predstojećoj sjednici Gradskoga vijeća:

SDP: Imamo amandmane koji mogu riješiti pitanje dvojezičnosti u Vukovaru

sdp
Foto: Branimir Bradarić
14.08.2015.
u 16:06

Najavio je to na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik vukovarskog SDP-a i gradski vijećnik Goran Bošnjak

Na sjednici Gradskoga vijeća Vukovara, koja se održava u ponedjeljak, SDP će podnijeti više amandmana na gradonačelnikov prijedlog Statuta kojim se treba riješiti pitanje dvojezičnosti u gradu.

Najavio je to na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik vukovarskog SDP-a i gradski vijećnik Goran Bošnjak. Prema njegovim riječima ti amandmani će udovoljavati zahtjevima Ustavnoga suda RH, ali i ujedno predstavljati kompromisno rješenje koje bi trebalo zadovoljiti sve strane. – Naši amandmani će biti nešto novo i njihovo prihvaćanje omogućit će da Vukovar konačno izađe iz ove teške situacije i okrene se drugim problemima poput zapošljavanja, gospodarstva i slično - rekao je Bošnjak napominjući kako će biti interesantno vidjeti koji od vijećnika će glasovati protiv njihovih prijedloga. Nije želio preciznije govoriti o sadržaju amandmana, ali je napomenuo kako se oni tiču funkcioniranja grada te da su u njima izuzete i neke institucije koje se tiču Domovinskog rata.

Međutim, ako njihovi amandmani ne prođu i usvoji se prijedlog Statuta od gradonačelnika, za koji Bošnjak kaže da nije u skladu sa zakonom, kako bi to moglo u konačnici dovesti i do raspuštanja Gradskoga vijeća. Bošnjak je prokomentirao i činjenicu da u ponedjeljak, već 17. kolovoza, Vukovar treba dobiti proračun za 2016. godinu.

– Ovo je jedinstven slučaj u Hrvatskoj da se četiri i pol mjeseca prije Nove godine donosi proračun za sljedeću godinu. Zbog politikanstva i na mala vrata želi se donijeti proračun, iako se ne zna kako se proračun puni, koji od projekata će biti završeni, hoće li biti izvanrednih troškova, rebalansa ovogodišnjeg proračuna i sl. - kaže Bošnjak. Dodaje i kako je prijedlog proračuna nepripremljen te kako će biti interesantno vidjeti koji će od vijećnika, osim stranaka okupljenih oko HDZ-a, glasovati za taj prijedlog. Bošnjak smatra kako je osnovni razlog tako ranog donošenja proračuna strah od raspuštanja Gradskoga vijeća radi usvajanja Statuta. – Očigledno je da su unaprijed svjesni da njihov prijedlog nije usklađen s odlukom Ustavnoga suda RH - tvrdi Bošnjak. 

>>Studeni je dobar mjesec za izbore, Vukovar loš motiv

>>Milanovićev tim za napadanje HDZ-ovaca

Komentara 52

Avatar Linux
Linux
16:23 14.08.2015.

nikakva dvojezicnost. da su normalni bili mogli su je imati, ali nakon svega jos i to. niti u ludilu.mrznjom su dobili samo mrznju, mada ih ne mrzim, ali njihovu ideologiju u svakom slucaju.

NA
navijeke
17:22 14.08.2015.

Interesantno, tek pred izbore su se vladajući "sjetili" da žive u Hrvatskoj i da bi oni trebali biti ti koji služe svim svojim sudržavljanima, a ne samo onima za koje im srce kuca.

GU
gustirna
16:15 14.08.2015.

Kada ste razoruzali hrvatsku i dali oruzje svojim cetnicima mislili ste da ste rjesili pitanje ostanka u jugoslaviju.....ali prevarili ste se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije