Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predizborna koalicija

SDP i HNS zajedno izlaze na prijevremene izbore u Vukovaru

SDP i HNS u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
1/2
09.05.2014.
u 14:39

Predsjednici vukovarskih gradskih podružnica SDP i HNS, Goran Bošnjak i Nenad Bučko, potpisali su dana koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na prijevremene izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće Vukovara koji će se održati 15. lipnja.

– Glas za koaliciju SDP-HNS je glas za bolji Vukovar. To je glas i za napredak Vukovara. Spremni smo rješavati probleme iz prošlosti ali ne želimo živjeti u prošlosti. Okrenuti smo budućnosti grada i boljem životu svih njegovih građana, rekao je Bošnjak prilikom potpisivanja sporazuma.

Dodao je i da će nastaviti raditi na realizaciji započetih projekata ali i početku provedbe niza novih projekata te da žele sve ono dobro izdignuti na još višu razinu. Najavio je i da će poseban naglasak u radu biti stavljen na razvoj gospodarstva, popunjavanje gospodarske zone, a samim tim i zapošljavanje građana. Planiraju i zadržati dosadašnje socijalne programe pri čemu planiraju, ukoliko to proračun dozvoli, povećanje sredstava koje grad isplaćuje rodiljama kao i subvencioniranje kupovine udžbenika za učenike osnovnih škola.

– Mi ne dajemo prazna obećanja. Poznato je da ono što obećamo i ostvarimo. Otvoreni smo za sve političke stranke koje žele sa nama surađivati. Očekujemo i podršku građana i udruga koji žele dobro Vukovaru, istakao je Bošnjak. Zadovoljni sa potpisivanjem sporazuma su i u HNS-u odakle ističu da je vukovarski sporazum preslikan sa nacionalne razine.

– Glas za koaliciju SDP-HNS je glas za razvoj, prosperitet, mir, multikulturalnost i multijezičnost. Ova koalicija je garancija stabilnosti i sigurnosti, rekao je Bučko. Podsjetio je i da je HNS-u na prošlim lokalnim izborima, na koje je izašao samostalno, nedostajalo svega 29 glasova da dobije jednoga vijećnika u Gradskom vijeću.

– Da smo dobili toga vijećnika ne bi imali prijevremene izbore. Gradsko vijeće bi bilo stabilno, istakao je Bučko. Najavio je i da će HNS i dalje raditi na pokretanju raznih inicijativa ali i stvaranju preduvjeta za lakše i kvalitetnije poslovanje poduzetnika, njihova ulaganja kao i zapošljavanje radnika.

– Mi danas Kada je riječ o kandidatu za gradonačelnika mi ćemo podržati svaki prijedlog SDP-a. Naš fokus je Gradsko vijeće, rekao je Bučko dodajući su suparnici njihovoj koaliciji članovi stranke koji ne razlikuju što su ingerencije grada, a što države ali da zato žele voditi grad. Potpisivanju Sporazuma dvije stranke nazočio je razriješeni gradonačelnik Vukovara Željko Sabo koji je završetak govora Bošnjaka prvi pozdravio pljeskom i riječima „bravo“. Bošnjak je odgovarajući na novinarska pitanja rekao je da će stranka idućih dana u javnost izaći sa kandidatom za gradonačelnika. Rekao je da postoji više opcija, a nije isključio ni onu da baš Sabo bude kandidat.

– Vukovaru treba takav gradonačelnik koji će raditi u interesu grada i njegovih građana. Veoma je bitno da gradonačelnik bude kvalitetan jer samo tako grad može napredovati, znakovito je rekao Bošnjak. 

>> U Vukovaru se slažu koalicijske liste, najavljen sporazum SDP-HNS

Komentara 23

EM
eduard.matulina
13:53 10.05.2014.

Bravo Vukovarac. Dakle ovi komentari su samo dokaz koliko se voli Vukovarce, kao i gospodin Karamarko koji je Vukovarce nazvao autobusima tako isto vrijeđate i vi Vukovarce koji su dali povjerenje Željku te koji su glasali za njega. SVAKA VAM ČAST. NARAVNO HDZ-OVCIMA.

VV
Vukovarac_vu
13:39 10.05.2014.

Dodjite u Vukovar, pogledajte malo rezultate i zapitajte se kako? kako je to neko mogao sam napraviti a kako neki nisu mogli 12 godina ni upola?. Ujedno građani Vukovara su prepoznali zato su Željku i dali povjerenje ,isto tako vjerujemujem da ce ponovo izac na izbore te dati navedenoj kvaliciji povjerenje kako opet nebi došlo do rušenja proračuna, zaustavljanje radova u Vukovaru, i bacanje pola miljuna kuna na nove izbore. Shoping centar u Vukovaru je napravljen za 600 000 kn pa razmislite dali cemo uloziti novce na još jedan shoping centar, park, uređenje cesta ili čemo baciti na izbore.

KI
Kissinger
17:26 09.05.2014.

što se dešava u koliko SABO ponovo pobjedi ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije