Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kandidati u sisku

SDP i HNS u koaliciji, ali svatko ima čovjeka 
za gradonačelnika

'13.09.2012., Sisak - Predsjednica sisackog SDP-a Kristina Ikic Banicek i predsjednik sisackog HNS-a Vlado Anducic potpisali su sporazum o zajednickom nastupu njihovih stranaka na lokalnim izborima 20
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
09.11.2012.
u 20:33

Socijaldemokrati za gradonačelnicu imaju istaknutu gradsku vijećnicu Kristinu Ikić Baniček, dok narodnjaci mjesto prvog čovjeka grada čuvaju za u politici manje poznatog Vladu Andučića

Nakon što su isprva najavljivali samostalan izlazak, predizbornu koaliciju u Sisku oformili su SDP i HNS, ali još nisu izabrali zajedničkog kandidata. Stoga u javnosti još od lipnja ističu oba stranačka predsjednika. Naime, socijaldemokrati za gradonačelnicu imaju istaknutu gradsku vijećnicu Kristinu Ikić Baniček, dok narodnjaci mjesto prvog čovjeka grada čuvaju za u politici manje poznatog Vladu Andučića. No, s obzirom na to da su izjavili kako će kandidate dogovarati konsenzusom te na temelju rejtinga stranaka i pojedinaca, veće izglede za ulazak u gradonačelničku utrku ima SDP.

– Definiranjem kandidata za gradonačelnika Siska na predstojećim lokalnim izborima, početkom lipnja ove godine, jasno smo dali do znanja da smo organizacijski i kadrovski spremni preuzeti odgovornost za naš grad – ponovio je unatoč tome Andučić na nedavno održanoj skupštini HNS-a. Stoga je jasno kako dvije najjače oporbene stranke ili još nisu ni blizu dogovora ili odluku žele plasirati u najboljem trenutku. Inače, riječ je o prvom stranačkom sporazumu o zajedničkim nastupu. Liberali i laburisti za sada najavljuju samostalan izlazak, dok vladajuće snage još nisu odlučile čak ni o međusobnoj koaliciji. Tako HDZ nije odabrao ni kandidata, iako njegov član, sadašnji gradonačelnik Dinko Pintarić odrađuje već treći mandat.

Sadašnje snage u Gradskoj vijećnici dijele s brojčano nadmoćnijim Starčevićevim pravašima, donedavnim haespeovcima. Oni su pak koalirali sa Strankom penzionera, Zelenom listom te nezavisnim Brankom Tompićem i obrtnikom Željkom Vrbanusom, koji je sadašnji mandat počeo upravo u suprotnom taboru, sa SDP-om. 

Komentara 3

DU
Deleted user
21:07 09.11.2012.

ah to je ona koja vrijeđa one koji ju kritiziraju.. valjda neće proći......

LE
legenda0001
21:10 10.11.2012.

ma koja komunistička partija ? adje više prekinite sa glupostima takvim... pa komunista bivših ima u više stranaka, ali to je nebitno.... nego da se vratim na temu.... nema nama spasa da dođe ne znam tko.... plavo, crveno, crno... svee je to zaslužno za mjesto gdje se nalazimo sada.....

TR
trlepastuhovic
13:20 12.11.2012.

Smrt fašizmu sloboda narodu! Zašto moraju koalirati sa "kokošjim repovima", političkim prostitutkama koji nemaju ni srama ni stida, a ni programa već im je jedini cilj koalirati sa bilo kime i doći na vlast. Kada se uzme u obzir genijalni "prvi potprecinik" i njegove visokoumne izjave dobijem probavne smetnje od haenesa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije