Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjegava zakonsku obvezu

SDP i HDZ traže da Goran Radman dođe u Sabor

'SPECIJAL OBZOR 06.02.2013., Zagreb - Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a. Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
Boris Ščitar
11.12.2013.
u 16:42

U kritici prednjačili oporbenjaci, vladajući nisu mogli prigovoriti argumentima nego su ih podržali

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman morat će se pojaviti pred saborskim zastupnicima i braniti izvješća o radu za 2011. i 2012. Zaključili su to članovi Odbora za medije koji od predsjednika Sabora Josipa Leke traže da osigura Radmanov dolazak na Markov trg. Članovi odbora nezadovoljni su i načinom na koji Radman izbjegava svoju zakonsku obavezu, a riječ je o dopisu koji je poslao Leki u kojem ga traži da mu objasni u kojem formatu treba napisati izvješća i na koje se razdoblje trebaju odnositi. U kritici su prednjačili HDZ-ovi Jasen Mesić i Sunčana Glavak a Radmana nije štedio ni predsjednik odbora Branko Vukšić.

- Prelazimo na Raspravu o inicijativi Glavnog ravnatelja HRT-a vezano za Izvješće Glavnog ravnatelja HRT-a, Nadzornog odbora HRT-a i Programskog vijeća HRT-a za 2012. godinu. Nismo znali kako da nazovemo ovu točku jer još nismo imali ovakav HRT. Naime, ravnatelj HRT-a odbija dati izvješće za 2011. kada nije bio ravnatelj. To je isto kao da neki ministar ne želi razgovarati o stvarima koje su se dogodile prije njegovog mandata - rekao je uvodno Vukšić.

Mesić je rekao "neka ravnatelj izvoli doći i podnijeti izvješće za 2011. jer je temeljem stanja iz te godine vladajuća većina išla s katastrofalnim prijedlogom zakona o HRT-u i smjenom ravnatelja". Argumentiranim kritikama na račun Radmana nisu mogli prigovoriti ni zastupnici iz vladajuće koalicije, a SDP-ov Šime Lučin čak je i sugerirao zaključak kojim se od Leke traži da obveže Radmana na dolazak u Sabor s izvješćima.

Prije toga, odbor je jednoglasno predložio Svetozara Sarkanjca za člana Nadzornog odbora HRT-a te odlučio raspisati novi natječaj za još jednog člana koji nedostaje. Novinarsku znatiželju izazvala je činjenica da je Sarkanjac jedini kandidat koji nije bio na razgovoru na odboru, no Vukšić je rekao kako to nije uvjet za izbor i dodao da su se oko tog prijedloga usuglasili vladajuća koalicija i HDZ.

>>'Ministri u sukobu interesa kaznu platili u - 10 rata'

Komentara 5

DU
Deleted user
17:25 11.12.2013.

Dajte vi Radmanu štafetu ,tu je vrlo vješt !

MR
mrgud55555
17:53 11.12.2013.

a koliko taj platio onaj hotel u sloveniji sto ga kupi od kp..hrvatske..odakle mu novac...sanader je krao a ovaj...???

Avatar žič
žič
17:58 11.12.2013.

priznajem samo sud svoje partije i voljenog vođe iste.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije