Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povjerenstvo za Inu

SDP: Da smo utvrdili da u 8 h ne izlazi sunce, HDZ bi i to izglasao

maras
Robert Anić/Pixsell
25.11.2010.
u 19:12

Tko je napravio više štete? Na tu se rečenicu može svesti rasprava u Saboru o zaključcima Povjerenstva za Inu

Tko je napravio više štete? Na tu se rečenicu može svesti rasprava u Saboru o zaključcima Povjerenstva za Inu te izdvojenom mišljenju oporbenih članova tog istog povjerenstva. Podsjećamo, oba su dokumenta poslana u Sabor jer se članovi Povjerenstva u šest mjeseci rada nisu mogli dogovoriti o zajedničkim zaključcima.

A kao što su se "svađali" na sjednicama, u istom su tonu nastavili i u sabornici. Za vladajuće dileme nema - druga faza privatizacije Ine tek je posljedica privatizacijskog ugovora sklopljenog za Račanove Vlade 2003. godine kada je mađarski Mol dobio paket od 25 plus jednu dionicu naše najveće naftne kompanije. Vladajući tvrde i kako su tim prvim ugovorom Mađarima dana veća upravljačka prava nego što im je pripadalo s obzirom na paket dionica.

Ana Lovrin (HDZ) poručila je kako još uvijek nije poznato jesu li upravljačka prava dodatno plaćena, ako jesu, gdje je novac, ili su upravljačka prava bila "gratis".

Poručila je kako je očito da se Molu pogodovalo. S druge strane, oporbenjaci vjeruju kako je izdvajanje plinskog biznisa te izmjene dioničarskog ugovora za Hrvatsku donijelo golemu štetu. Iz dokumenata je, kaže SDP-ov Gordan Maras, jasno vidljivo kako se zbog izmjena dioničarskog ugovora svake godine može prodati i do deset posto Ine. A sve bez ikakvog utjecaja Vlade. Drugim riječima, dodaje Maras, može se dogoditi  da od Ine za deset godina ne ostane ništa, odnosno da prestane postojati.

- I iz ove rasprave je vidljivo je da će istina biti ona koju HDZ želi da se u Saboru izglasa većinom ruku, bez obzira na to što je realno i što je na povjerenstvu utvrđeno. Da smo na povjerenstvu utvrdili da u osam sati ujutro ne izlazi sunce, HDZ bi i to izglasao - zaključio je Maras koji je podsjetio kako je i bivši premijer kao svjedok otkrio kako u privatizaciji nije sve bilo po zakonu.

Komentara 33

OB
-obrisani-
19:37 25.11.2010.

. Ovi eSDiPi-jevci ništa drugo ne rade do smišljanja GLUPIH fraza i pravlenja gužve na WC-u

OB
-obrisani-
20:03 25.11.2010.

. Ovi SDgestaPovci meni niti koze pasli nebi

OB
-obrisani-
19:35 25.11.2010.

KVIZ 1. HDZ i njegovi koalicijski partneri 2. SDP i njegovi koalicijski parneri Koja je mafijaška organizacija veća? Koje je organizacija mafijaški jača?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije