Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na tržištu

Schindlerova lista može se kupiti za 2,2 milijuna dolara

adolf hitler
23.03.2010.
u 20:00

Listu je Oskar Schindler sastavio kako bi spasio Židove od slanja u Hitlerove koncentracijske logore.

Lista koju je Oskar Schindler sastavio kako bi spasio Židove od slanja u Hitlerove koncentracijske logore može se kupiti za 2,2 milijuna dolara, objavio je prodavatelj.
-To je jedina preostala kopija u privatnom vlasništvu - izjavio je specijalist za prodaju povijesnih dokumenata Geri Cimet te dodao da je riječ o “najvažnijem dokumentu iz Drugog svjetskog rata”.

Listu su sastavili Schindler i njegov računovođa Itzhak Stern, a na njoj su imena 801 muškarca s podacima o njihovim zanimanjima i datumima rođenja.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:00 25.03.2010.

nekad Schindler pravio liste da spasi zidove danas na forumu liste prave marsi, venlo, igla, ptica.. zidova koje treba neutralizirati (po njihovom najbolje bi bilo sve)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije