Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sudski postupak

Savjetnici županice Lovrić tuže Šanteka za klevetu

\'31.01.2011., Sisak - Na tiskovnoij konferenciji zpanica Lovric Merzel branila se od optuzbi HDZ-a. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL\'
Nikola Čutuk/PIXSELL
17.02.2011.
u 12:27

Šantek ih je prošle godine optužio da ništa ne rade, a da primaju naknadu od pet tisuća kuna

Izabrani članovi Savjeta sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, svih dvanaestero, podiglo je privatnu tužbu protiv HDZ-ova saborskog zastupnika i šefa županijskog HDZ-a Ivana Šanteka. Tuže ga zbog klevete jer ih je na svojoj konferenciji za novinare održanoj u ožujku prošle godine optužio da ništa ne rade, a da primaju naknadu od pet tisuća kuna.

– Kroza savjet koji ništa ne radi iz županijskog se proračuna želi izvući pet milijuna kuna u mandatu – izrekao je lani Šantek na konferenciji i zaradio tužbu.

– S obzirom na to da sam zastupnik, tražit ću da mi se skine imunitet kako bi taj sudski postupak mogao početi jer meni je u interesu da se konačno utvrdi što ti savjetnici županice Lovrić uistinu rade i za što primaju naknadu od pet tisuća kuna, koliko zarađuju službenici s viskom stručnom spremom koji za taj novac rade cijeli mjesec od 8 do 16 sati – poručio je Šantek.

Prvo ročište trebalo bi se održati u Sisku na Općinskom sudu 7. ožujka.

Komentara 13

ČR
čiste ruke
13:07 17.02.2011.

ovaj puta su komunisti u pitanju... pa pošto je većina novinara a pogotovo urednika koji odredjuju što će se pisati u novinama... onda se o tim lopovima komunistima ne piše puno...... u sdp-eu ima komunista isto koliko i u hdz-eu... ako ne i više samo njih se ne spominje po novinama a pogotovo ne na televiziji.....pa komunisti imaju vlast skoro 70 godina.... jer i u hdz-u su mahom bivši komunisti..... pa znaju oni kako se krade i zataškava.---- to se sa generaciju na generaciju prenosilo..... stari komunisti nakon 45... na ove mladje iz 60-tih... godina pa onda ovi na ove s kraja osamdesetih... i tada dolazi da razmiljavanja komunista na razne stranke i dalje nastavljaju krasti.... susatav je to koji postoji malogdje u europi .... oni imaju mehanizme po javnim serv isima... sudstvu... policiji itd ... itd..... pa pogledajte naše vajne odvjetnike tkzv... perjanice... pa to su sve redom bivši javni tužitelji iz bivše drđave.... veljko miljević, čedo prodanović, antičevićkin muš marinović... ante nobilo..... itd...itd... sve lopov do lopova..... dabogda im djevca u paklu gorila...

OB
-obrisani-
13:12 17.02.2011.

Čiste ruke 13,07. Bogami hrabro vi to nazivate hrvatske ugledne odvjetnike lopovina. Njima nije ništa podnijeti tužbu protiv vas. Ionako su stalno na sudu.

ED
eddinger1
13:42 17.02.2011.

Na primjeru županice Lovrić vidim da je SDP prepoznao probleme u državi. A to je naravno \"veliki manjak administrativnih djelatnika\" po uredima lijepe naše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije