Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva muška žrtva:

'Savile me dirao po međunožju, a roditelji mi nisu vjerovali'

jimmy savile
AFP/PIXSELL
05.10.2012.
u 16:29

Muškarac koji danas ima 40 godina navodno je bio star samo 12 godina kad ga je Savile napao

Nastavljaju se optužbe o pedofilskim radnjama pokojnog BBC-jeva voditelja Jimmyja Savilea – policiju je kontaktirala i prva muška osoba koja tvrdi da ju je Savile zlostavljao kao dječaka, piše Telegraph. Muškarac koji danas ima 40 godina i radi kao učitelj navodno je bio star samo 12 godina kad ga je Savile dirao po međunožju.

– Godinama živim s tom uspomenom, ali uvijek sam se bojao da bi mi karijera stradala kad bih javno nešto rekao – ispričala je Mirroru navodna žrtva. Upoznali su se kada je Savile jedan dan prišao njegovoj obitelji koja je sjedila za stolom.

"Dobar čovjek"

– Osjetio sam kako mi je dirao nogu ispod stola, a onda se prebacio na moje međunožje – otkrio je muškarac. Kada je sve ispričao roditeljima, nisu mu vjerovali.

– Rekli su mi da sam to umislio ili da pretjerujem te da je Jimmy Savile dobar čovjek. No ja oduvijek znam da je on pedofil i drago mi je da je sve to konačno izašlo na površinu – kaže muškarac.

Policiji se javila i 80-godišnja bivša medicinska sestra June Thornton, koja tvrdi da je 1972. godine vidjela Savilea, koji je tada volontirao kao vratar u bolnici u Leedsu, kako seksualno zlostavlja jednu pacijenticu koja se nije mogla braniti jer je bila došla s neurokirurške operacije.

Neprimjeren zagrljaj

– Trljao je svoje ruke uz njezina prsa i niže – ispričala je Thornton York Pressu, dodavši kako Savilea nakon incidenta više nije mogla gledati na televiziji.

– Bio je zao i nadam se da je u paklu – rekla je.

Druga žena koja je u istoj bolnici 1973. godine, kada je imala 16 godina, bila na operaciji kralježnice, također tvrdi kako ju je Savile zlostavljao.

– Bila sam na bolničkom krevetu kad me seksualno zlostavljao. Ležala sam na leđima i plakala nakon operacije jer me boljelo. Nagnuo se, a ja sam mislila da me želi zagrliti, no bilo je to neprimjereno. Na neprimjeren način mi je dodirnuo prsa – tvrdi navodna žrtva. U bolnici tvrde da nisu primili nikakve žalbe o ponašanju Jimmyja Savilea, no poručili su da će u slučaju potrebe pomoći policiji.

Komentara 6

DU
Deleted user
16:45 05.10.2012.

A sto se moze ocekivati drugo od engleza.

TO
Toni50
17:43 05.10.2012.

Jako pametno se proslaviti kada netko umre i nemože se ni sekundicu braniti .. Hrabri svjedoci sada govore samo istinu zaista ?

UR
U-Ras
21:12 05.10.2012.

Svašta se tolerira engleskoj aristokraciji ( i ne samo njihovoj). Ako je sve ovo istina, to može biti sasvim lijep prikaz kakva im je ta "elita". Bolesna, izopačena i zla. A sve s kraljičinim medaljama oko vrata...... sotonska posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije