Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poplave

Sava prijeti izlijevanjem na području sisačke Posavine

poplava, sava, posavina (1)
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/7
20.09.2010.
u 13:34

- Ako ne spasimo sebe i svoja imanja, što će nam stoka, o njoj sada i ne razmišljamo - kaže Barica Tumpak iz Trebarjeva.

Ako vodostaj Save uskoro ne počne stagnirati, teško će se obraniti naselja u sisačkoj gornjoj Posavini. Sve do 13 sati vodostaj je rastao dva centimetra na sat, pa se Sava na nekoliko mjesta počela prelijevati preko ceste Velika Gorica - Martinska Ves - Sisak, koja je prijepodne zatvorena za promet.

Mještani Tišine Kaptolske, Žirčice, Martinske Vesi, Trebarjeva Desnog, Željeznog Desnog i Dubrovčaka od jutra grade zečje nasipe. Nažalost, vreća i pijeska je premalo, pa nezadovoljstvo nemoćnih stanovnika raste. Posebno su ogorčeni mještani Trebarjeva, koji brane oko 500 metara savske obale na kojoj nije postavljen betonski obrambeni zid, iako gotovi betonski elementi već tri godine stoje ispred Društvenog doma Braće Radića. Selima prijete i zaobalne vode s pašnjaka na kojima su ugrožene stotine grla stoke na slobodnoj ispaši.

- Ako ne spasimo sebe i svoja imanja, što će nam stoka, o njoj sada i ne razmišljamo - kaže Barica Tumpak iz Trebarjeva.

U pomoć mještanima prvi su priskočili pripadnici interventne postrojbe policije, a načelnik Glavnog stožera HV-a general Josip Lucić u razgovoru sa sisačko-moslavačkom županicom Marinom Lovrić najavio je i pomoć vojske. Ubrzo je u Posavinu upućena postrojba od stotinjak pripadnika HV-a, koja je na istom zadatku bila i u Brdovcu.

Komentara 4

OB
-obrisani-
19:12 20.09.2010.

Sreća naša,sreća naša da voda niije stigla do sabora. Hrvati će već nekako se oporaviti HDZ i vlada će ućiniti sve što je u našoj moći da voda ode , u roku mjesec dana

OB
-obrisani-
17:05 20.09.2010.

e ma sigurno je hdz kriv

OB
-obrisani-
18:23 20.09.2010.

Ćim ta prokleta voda jednom izađe iz struge onda se to nemre nikako zaustaviti... I stravično izgleda kada posle tih poplava uspiješ izbaciti tu vodo iz kuče ili nekog drugog objekta..Sve smrdi, sve mokro i grozno..I treba bar mjesec dana toplog vremena da se bar donekle materijal osuši ali jasno nikada kuča nije više ista..Imam iskustva sa tim i moram reči da je ta nemoč uz tu ogromnu vodu strašna..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije