Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poplave u Slavoniji

Sava pala 34 centimetra, ukinute izvanredne mjere kod Županje

Goran Ferbezar/PIXSELL
28.05.2014.
u 11:41

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić je u ponedjeljak donio odluku o ukidanju izvanrednog stanja za područje Grada Županje i posavskih općina Babina Greda i Štitar i ostavio izvanredne mjere za ovo područje

Sava kod Županje, a to znači i na cijelom potezu od Županje do Gunje i Račinovaca, opada dinamikom centimetar na sat, a ponekad i dva pa je u zadnja 24 sata vodostaj opao 34 centimetra i u 11 sati je bio 846. Ilustracije radi, podsjetimo da je 17. svibnja kada je probijen nasip kod Rajeva Sela, Sava kod Županje zabilježila rekordni vodostaj od 1 168 centimetara i s današnjim danom je razina Save opala više od tri metra, točno 322 centimetra.

Zbog takvog razvoja događaja, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić je u ponedjeljak donio odluku o ukidanju izvanrednog stanja za područje Grada Županje i posavskih općina Babina Greda i Štitar i ostavio izvanredne mjere za ovo područje. No, sinoć je ukinuo i izvanredne mjere što znači da je za Županju, Štitar i Babina Greda propala opasnost od poplave, ali oprez je i dalje potreban. Za mjesta Đurići, Račinovci, Gunja, Rajevo Selo, Posavski Podgajci, Strošinci, Vrbanja i Bošnjaci i dalje ostaje na snazi izvanredno stanje na branjenom području.

>> Sava još prijeti, branitelji na oprezu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije