Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrhunac u petak

Sava kod Županje i Gunje polako raste, ali se ne očekuju problemi

Zagreb Sava poplava
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
25.09.2014.
u 15:33

Vrhunac vodenog vala trenutno u Slavonskom Šamcu, a na županjskom području će biti u petak

Na sjednici Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje sazvanog u Vinkovcima zbog povećanja vodostaja Save kod Županje, voditeljica vinkovačke ispostave Hrvatskih voda Mirjana Šota izvijestila je da je vodostaj Save u protekla 24 sata narastao za 40 centimetara i u četvrtak u 8 sati bio je 841 centimetar, što je rezultat oborina koje su proteklih dana padale na području Bosne i Hercegovine, naročito rijeke Bosne koja donosi najveći val.

Dodala je kako je vrhunac vodenog vala trenutno u Slavonskom Šamcu, a na županjskom području će biti u petak, najkasnije u subotu, pri vodostaju od 865 centimetara. Načelnik Stožera Zdravko Kelić kaže kako je sve pod kontrolom i nema razloga za dodatne radnje.

– Vodostaj će rasti još 20 centimetara i vrh vala će proći bez problema – kaže Kelić. Od pola noći do 15 sati vodostaj Save kod Gunje je porastao pet centimetara.

>>Sava kod Županje raste - u 24 sata porasla 34 centimetra

>>Ekstremne poplave sve češće: 'Priroda u netaknutom obliku najbolja je obrana'

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
16:21 25.09.2014.

Nevjerojatno, I OPET SE NE OČEKUJU problemi. Nesretni ljudi s poplavljenih i ugroženih područja bit će presretni zbog ovolikog truda Vlade, sabora, Hrvatskih voda i svih dobro plaćenih neradnika jer...jesen je tu. zima uskoro, a nema obnove, nema pomoći, nema dobrih trajnih i čvrstih nasipa...ma blago im

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije