Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Saudijska Arabija: Više od 5000 ljudi putem SMS poruke prešlo na islam

sms
Marko Jurinec/VLM
06.11.2009.
u 13:57

Podaci mogućih preobraćenika šalju se propovjednicima koji ih onda nazivaju pokušavajući ih nagovoriti na prihvaćanje njihove vjere. Ako osoba pokaže interes i odobri daljnje primanje poziva, propovjednici kreću u još intenzivniju telefonsku akciju.

Gotovo 5500 osoba preobratilo se na islam u Saudijskoj Arabiji putem posebne usluge "Preobrati me na islam" dostupne na mobilnim telefonima. Usluga preobraćenja na islam pokrenuta je na 12 jezika, a njezina osnovna svrha je podizanje svijesti o islamu u manjinskim zajednicama u zemlji, pišu lokalni mediji.

Bilo koja osoba može SMS-om poslati ime, prezime i broj telefona nemuslimana za kojeg misli da bi mogao prijeći na islam.

Njihovi podaci tada se šalju propovjednicima koji ih onda nazivaju pokušavajući ih nagovoriti na prihvaćanje njihove vjere. Ako osoba pokaže interes i odobri daljnje primanje poziva, propovjednici kreću u još intenzivniju telefonsku akciju.

Dosad je primljeno 800.000 takvih poziva, a pokretači usluge na njoj su zaradili 32.000 dolara.

Ključne riječi

Komentara 5

OR
orisis
17:48 08.11.2009.

rubirosa ,treba svakoj zheni izgraditi kuchu ,obezbjediti joj zhivot i da ne govorimo,sve shto kupish jednoj zheni treba kupiti i svima ostalima,to je puuuuno novaca za platiti ako uzmemo u obzir da mushkarac treba samo jeb....

Avatar punkufer
punkufer
14:18 06.11.2009.

Vjeru se ne prima preko telefona. Niti jednu. Tako da je to samo zabava prebogatih dokonih ljudi. I ništa drugo.

Avatar Rubirosa
Rubirosa
14:19 06.11.2009.

Koliko placaju Vahabije za konvertiranje na tu veru i u kojoj valuti.????Isplati li se ili je to samo zato sto bi neki hteli imat vise zena?a zaboravljaju sto vise zena to veci rogovi....;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije