Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaoštravanje
Povratak na članak

Saudijska Arabija objavila prekid odnosa s Iranom

Osude postupka Saudijske Arabije već dva dana stižu sa svih strana

Komentari 64

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
23:22 03.01.2016.

Saudijska Arabija je najcrnja vehabijska drzava na svijetu.

VL
Avatar Abcd....
Abcd....
00:49 04.01.2016.

U Iranu postoji 700 crkava dok u njihovom glavnom gradu se nalazi jedan od najljepsih parkova u tom gradu, a zove se "Park Djevice Marije". U Saudijskoj Arabiji ne postoji niti jedna crkva, dok se za nosenje biblije izvrsava smrtna kazna. Tek toliko da znaju ovi branitelji "Saudijske demokracije" i oni koji usporedjuju ove dvije drzave. Usporedite bolje rezime tzv. Izrael i S. Arabiju, po mnogocemu su si slicniji, pogotovo sto se tice prava vjerskih manjina.

VL
GV
golub Vaso
00:27 04.01.2016.

Sav se pošteni svijet treba evakuirati iz riyada da se tamo može bacit nešto učinkovito protiv ovog rasadnika terorizma.

VL
Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
00:14 04.01.2016.

Arabiji treba uzeti mjeru. U današnjoj konstelaciji snaga, Amerika ih neće još dugo sponzorirati, a onda ostaje šekeriš za kraj arapskog proljeća, koji se trebao dogoditi na samom početku. Nevjerojatno, Ameri koji se tobože zalažu za ljudska prava, sponzoriraju jednu od rijetkih feudalnih i nazadnih država.

VL
DA
damocles
00:19 04.01.2016.

saudijska krvava arabija je carstvo terora i globalnog zla na ovoj planeti.

VL
PL
@ploto@
01:03 04.01.2016.

Iran se već desetljećima uspješno brani od neoliberalizma i korporativnog fašizma pod paskom cionista i nekada komunizma pod paskom SSSR-a (Logika, Europa je pod američkom šapom, Iran nije). Muslimansko stanovništvo po Europi je 95% sunitsko, a islamizaciju Europe financiraju zemlje poput S. Arabije, Katara itd., neprijatelji ŠIJITSKOG Irana na B. istoku. Znajući da je Iran šijitski i da ne igra ulogu u islamizaciji Europe, desnica ga podržava, dok u SA vide neprijatelja. Eurodesnica podržava Iran i kao glavnog turskog rivala. Još jednoga neprijatelja vide u Izraelu. Znajući da židovski lobiji kontroliraju većinu zapadnih zemalja, oni se Iranu dive zbog odolijevanja utjecaju istih. Dakle, Iran po mjerilima europske ekstremne desnice za njih je dobar u četiri pogleda: zbog antivehabizma, anticionizma, antikomunizma i antiliberalizma.

VL
PL
@ploto@
00:49 04.01.2016.

Najveći američki operater privatnih zatvora, koji je ranije optuživan za zlostavljanje zatvorenika, zabilježio je rast profita od čak 56% u prvom kvartalu 2013. GEO Group predstavnici pohvalili su se na konferenciji kako imaju "popunjenost od preko 90%" te kako su optimistični "po pitanju razvoja industrije". Upravitelji ovih korporacija investitorima poručuju kako će "broj prijestupnika rasti" te kako se radi o izuzetno isplativnoj investiciji. Agresivno lobiranje korporacija koje vode privatne zatvore prošlog mjeseca je dovelo do toga da su se njihovi zatvorski kompleksi proglasili kao REIT strukture (Real Estate Trust) što je dovelo do njihovog drastično smanjenog plaćanja poreza, u nekim slučajevima čak i do eliminacije federalnog poreza, prenosi The New York Times.+++++++++++++++++++++++++++++++++++ Podsjetimo - privatni zatvori ostvaruju profit na temelju broja zatvorenika, jer im država isplaćuje određenu svotu po "glavi zatvorenika". Drugim riječima, kompaniji koja operira privatnim zatvorima u interesu je te zatvore što više popunjavati - mnogi kritičari navode kako se u takvom procesu masovno zatvaraju nevini ljudi. Često dolazi i do ilegalne suradnje između kompanija koje upravljaju zatvorima i lokalnih sudova.+++++++++++++++++++++++ Korporacija koje vode privatne zatvore imaju direktnu korist od tzv. "američkog rata protiv narkotika" - policija im redovno dovodi "prijestupnike", a kompanija zarađuje na svakome od njih. U SAD-u se također nalazi i velik broj nedokumentiranih imigranata, većinom iz Meksika, mnogi od njih završava upravo u privatnim zatvorima.Iz poslovne računice stvar je sasvim jednostavna - osuditi što veći broj ljudi, po mogućnosti na što duži niz godina. Broj zatvorenika u SAD-u se povećao se za čak sedam puta od sredine 70-ih godina.+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ U SAD-u danas operira velik broj privatnih zatvora koji dobivaju novac direktno od države po glavi zatvorenika te nerijetko dolazi do ilegalne "suradnje" sa sudovima. U suradnji sa samo jednim sucem, preko 5,000 djece strpano je u zatvore pod optužbom da su "delikventi". Sudac Mark Ciavarella dobio je preko 2 milijuna dolara mita od vlasnika privatnih zatvora za "asistenciju". Nevine osobe su zatvarane bez ikakvog procesa i suđenja. Njihova sloboda zamijenjena je za čisti novac. Samo jedan sudac je uništio gotovo 5,000 života stoga se može samo nagađati koliki broj ljudi diljem SAD-a završavaju po zatvorima ni krivi ni dužni, samo zato što zatvorska kompanija direktno na njihovom kvantitetu zarađuje ogroman novac. (Kompletnu reportažu o ovom slučaju možete pogledati u reportaži organizacije Democracy Now). Sudac Mark Ciavarella je za aferu "Kids for Cash" osuđen na 28 godina zatvora.

VL
PL
@ploto@
00:59 04.01.2016.

U Iranu živi oko 50 000 pripadnika židovske manjine Mizrahi,koji su Semiti,za razliku od kazarskih dotepenaca,turkmenskog plemena koje je u 5st. prešlo na judaizam i preuzelo židovski identitet ( trinaesto pleme).Ti Židovi imaju i zastupnika u iranskom parlamentu.Najbolje od svega da ih je izraelski premijer Satanyahu htio sve preseliti u Izrael,nudeći im novac,ali su ga potpuno ignorirali.

VL
FU
fullmax
05:59 04.01.2016.

Sad treba roknuti jednu atomsku na Ryad, a potom cekati reakciju Zidova I Amerika pa njima roknuti 100 komada

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
01:37 04.01.2016.

Ne mislim da bi ikoga trebalo ubiti zbog bilo cega, ali zar niste primjetili da se oni mrze i ubijaju zbog vjere. Ovaj je osudjen i obezglavljen jer zeli uvesti u SA drugaciji islam, a ne demokraciju. Usput, u Iranu ima 100 puta vise demokracije bego u SA.

VL
SE
selfie666
01:08 04.01.2016.

Imao sam priliku boravit u Saudijskoj Arabiji i zemlja je ok, moderna, razvijena... najveci problem im je u vladajucoj dinastiji koji su olicenje zla... dok besplatno snabdijevaju SAD naftom misle da su sigurni i da mogu raditi sta zele... i da ce ih americke vlade zauvijek stititi i cuvati na vlasti...

VL
Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
07:14 04.01.2016.

Saudijska Arabija objavila prekid odnosa s Iranom i nastavak domoljubne i realigiozne suradnje sa našom domoljubnom Hrvatskom.

VL
ST
strpljenspasen
00:44 04.01.2016.

zlo jedno i drugo ...prestrasno sta rade svojim ljudima ..svojoj djeci ..pedofili i psihopate kkoje sada uce svoju djecu da budu nova generacija pshiopta ..jadna djeca neznaju bolje ..uzas

VL
AA
aabbcc
10:56 04.01.2016.

oštrog kritičara vlasti u Rijadu,____ Njihovi politicari uzivaju malo veci imunitet i ne smiju se ni kritikovati a to kod nas jos ne funkcionise najbolje i zato Nasi stite tu arabijsku demokratiju.

VL
IC
ice12
04:39 04.01.2016.

@ploto@, ne znam jesi li musliman, ali opsjednut si mrznjom prema Zidovima

VL
Avatar Sputnik.news
Sputnik.news
23:26 03.01.2016.

Za rusofile i mrzitelje civilizacije koji vjeruju da Amerika stoji iza arapskog proljeća...kako je ovo moguće ako je Saudijska Arabija saveznik Amerike?.............................Šeik Nimr al-Nimr (56), žestoki kritičar sunitske dinastije Al Saud, bio je istaknuta osoba oporbenog pokreta koji se 2011. u vrijeme narodnih pobuna poznatih kao arapsko proljeće pojavio na istoku Arabije...

VL
NE
neznamja
00:05 04.01.2016.

zasto VL dozvoljava anti Zidovske komentare? svima je jasno odakle ti komentari dolaze a prodaju se kao da ih Hrvati pisu.

VL
Avatar mason
mason
23:07 03.01.2016.

Dobar dio texta:Onosi su se pogorsali nakon islamske revolucije u Iranu 1979e.Znaci da od tada Iran vode islamski fanatici iako 90% Iranaca mozda i vise ne podrzava sadasnju vladu koja je uzela vlast puskom a ne izborima kao boljsevici u Russiji .Samo mi je cudno da npr na VL dosta komentatora podrzava tu vladu.Saudijska vlada je jedna familija to nije ok ali oni piju alkohol imaji privatne striptize,mnogi od njih zaradiju dobar novac kao djevojke iz Beograda,i ta vlast slusa nas Zapad.Oni samo trebaju da rade na suzbijanju terorizma dok je komplet vlada Irana teroristicka.To su te razlike.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.