Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja

Saudijci Izraelu dali svoj zračni prostor za bombardiranje Irana

izrael
AFP
16.06.2010.
u 09:15

Dogovor Izraela i Saudijske Arabije odobrio je američki State Department, tvrdi londonski The Times.

Saudijska Arabija će dopustiti Izraelu da koristi njen zračni prostor ako dođe do napada na Iran, objavio je londonski The Times.

Pozivajući se na saudijske i američke vojne izvore, The Times navodi da je Rijad odobrio Izraelu korištenje koridora na sjeveru zemlje koji bi skratio udaljenost do ciljeva u Iranu.

Kako bi se uvjerili da izraelski zrakoplovi neće aktivirati raketnu protuzračnu obranu, Saudijci su napravili niz testova sa svojim borbenim zrakoplovima.

- Saudijci su dali dozvolu Izraelu za prelet. Sigurnost preleta testirali su sa svojim zrakoplovima i potvrdili da rakteni sustavi na zemlji neće biti aktivirani. Sve to učinjeno je uz odobrenje američkog State Departmenta - izjavio je američki izvor za The Times.   

Izrael je odbio komentirati navode o dogovoru sa Saudijskom Arabijom.

Komentara 438

RE
rezonancija
12:13 16.06.2010.

Rea ...zar brojalice nisu nesto sto se ostavlja u osnovnoj skoli...zato mozda i ne mozes slijediti normalnu diskusiju

ZA
Zagrebas
12:19 16.06.2010.

Sve pet... osim sto ova vijest nije tocna. Tj. demantirana je gotovo trenutacno. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/saudi-arabia-we-will-not-give-israel-air-corridor-for-iran-strike-1.295672

PO
pocrn
11:38 16.06.2010.

..osim toga ... ..onoga dana kada Izrael, USA te svakako i NATO (EU-zemlje) budu primorane primjeniti silu da bi uvjerili teheranski diktatorski sljam u svu ozbiljnost situacije, sve Islamske zemlje ce okrenuti leda i kao` gledati svoja posla.., ovo zadnje,, o dosljednosti tradicionalne medju Muslimanske netrpelivosti i neuvazavanja jedni drugih..!Bok!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije