Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat u Jemenu

Saudijci gomilaju žrtve na granici; dosad ubijeno 375 civila

saudijci
Foto: Reuters/PIXSELL
03.02.2016.
u 10:29

Rijad je dobio oštre kritike zbog civilnih žrtava koje su ubijene u zračnim napadima koalicije

Od početka saudijske vojne operacije u Jemenu krajem ožujka 2015. godine do danas ubijeno je ukupno njihovih 375 civila, uključujući 63 djece, na prostoru njihovih gradova i naselja u blizini granice s Jemenom, potvrdile su saudijske vlasti, a piše Reuters.

Glavni brigadir i glasnogovornik koalicije predvođene Saudijskom Arabijom u Jemenu, Ahmed Asseri, za Reuters je rekao da su snage pobunjenika Huti vjerne bivšem jemenskom predsjedniku Ali Abdullahu Salehu ispalile više od 40.000 projektila diljem granice otkad je počeo rat.

– Odsad je naše pravilo: ako ste u blizini granice, bit ćete ubijeni – rekao je Asseri.

Rijad je dobio oštre kritike zbog civilnih žrtava koje su ubijene u zračnim napadima koalicije. U nedjelju je objavljeno da rade na poboljšanju mehanizama koje određuju vojne ciljeve te će ustanoviti povjerenstvo koje će istražiti tvrdnje da su gađali ciljeve koji nisu vojni.

Ukupno 6.000 ljudi, od čega je polovica civila, ubijeno je u borbama i zračnim napadima koalicije u Jemenu otkad je započeo sukob, tvrde Ujedinjeni narodi. Civili ubijeni u Saudijskoj Arabiji uključuju i Saudijce i izbjeglice. 

>>  Rasipni vladar u samo je godinu dana doveo Saudijsku Arabiju pred bankrot

Komentara 7

RI
rikavac
17:12 03.02.2016.

dobili kritike? Od koga su dobili kritike? Od Amera? Ameri sute za civilne zrtve a da su Rusi slucajno to uradili to bi se diglo sve na noge a ovako posto to Saudici rade sute Ameri i cekaju naruzbu naouruzanja da zarade jos koju miliardu a civilne zrtve nek umiru.

MX
Mister X
12:55 03.02.2016.

Haglije ... Najpametniji suci na svjetu imaju posla da konačno krenu na posao... A ne da se prave krave... Uhvate generala Mladića borca protiv islamista i stvaranja ielamske države u Europi... Uhvate ga nakon 20 godina i treba im jošš 10 godina da skupe svjedoke dokaze.....Za ove zloćine če početi suđenja negdje 2057 ili 2059 godine.. Blago sucima i njihovoj zaradi mjesečno pišljivih 40 -50:000 eura........

Avatar superhik74
superhik74
17:46 03.02.2016.

Sto kaze "Jemnski opservatorij za ljudska prava" iz Cowentry-a u Velikoj Britaniji ? Ahaaa...nema ga? Kako to ? Pa zar "Sirijski opservatorij za ljudska prava" iz Cowentry-a s jednim zaposlenikom ne "broji" sve (iskljucivo) Ruske bombe koje uznemiravaju "civile" izz Al-Nusre, Al-Islamia, ISIL-a I ostalih "umjerenih oporbenih skupina".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije