Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED

Šator ostaje, prosvjednici u srijedu ponovo na zagrebačkim ulicama

kio
Foto: M.Šantoši/Pixsell
1/3
21.01.2012.
u 13:24

Iznenadila nas je i ohrabrila velika potpora Zagrepčana, kaže tajnik Marijan Vučinić

Orahovica – Iako su, nakon ovotjednog mirnog i nenajavljenog prosvjeda održanog na Trgu bana Jelačića u Zagrebu obespravljeni vjerovnici i bivši radnici propale 'KIO Keramike' u stečaju najavili da će danas srušiti prosvjednički šator u središtu Orahovice pod kojim su proveli 86 dana i noći to se ipak nije dogodilo. U šatoru je, zbog bolesti i umora, istina manje prosvjednika, ali se od prosvjeda, kroz koji radnici traže isplatu neisplaćenih plaća, naknada i otpremnina u visini oko 13 milijuna kuna, do daljnjeg – ne odustaje. 

Uz prosvjednike i saborski zastupnici HDSSB-a

– Na sastanku u petak, na kojem su sudjelovali prosvjednici i vodstvo Udruge vjerovnika i bivših radnika KIO Keramike u stečaju analizirali smo sve što se do sada događalo. Sa svih strana nam i dalje stiže potpora građana, pa sada već i saborskih zastupnika iz HDSSB-a. Podupiru nas da ne odustanemo od naših legitimnih zahtjeva. Posebno smo iznenađeni i ohrabreni velikom potporom koju su nam dali Zagrepčani, pa ćemo nastaviti s prosvjedom. Ne udovolji li Vlada RH i vjerovnici KIO Keramike u stečaju našim zahtjevima, da se iz iznosa od 46 milijuna kuna, koji su država i banke dobili od prodaje imovine stečajnog dužnika, na ime naših zakonitih potraživanja isplati oko 13 milijuna kuna,  u srijedu ćemo ponovo organizirati miran prosvjed u Zagrebu, ali ovaj put ispred državnih institucija, kaže Marijan Vučinić, tajnik Udruge orahovičkih prosvjednika.  

 

Ključne riječi

Komentara 3

KU
kukuriku
15:54 21.01.2012.

nerazumin zasto cékaju ovi radnici iz KIO i ne odu pred kucú-odgovornog-cóvika, kada je tu Keramicku-firmu, osnova drug-eks-precednik-penzijoner-Mesic´,..po naredbi Vrhovnoga-SKJ-Marsála druga Josipa ??

KA
karambita
16:00 21.01.2012.

Ovo je sve maslo politike i ulaska u EU...kao i u drugim drzavama koje su usle u tu ebenu EU, a najbolji primjer je Madjarska, treba unistiti svu privredu tako da bjelosvjetska mafija iz EU pokupuje te iste firme za par eura...neka mi netko od politicara dokaze da ovo nije istina!!!

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
16:43 21.01.2012.

Europa diktira Čim uđemo u EU biti će keramike vrlo mnogo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije