Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENE POTVRDE NEMA

Satelitske snimke sugeriraju da je Kim Jong-un u svom luksuznom ljetovalištu

Satelitske snimke vlaka Kim Jong Una
Foto: REUTERS
1/2
29.04.2020.
u 11:05

Američki i južnokorejski dužnosnici smatraju mogućim da je Kim u Wonsanu kako bi izbjegao zarazu koronavirusom te su skeptični oko medijskih izvještaja da je teško bolestan.

Satelitske snimke nedavnih kretnji luksuznih brodova u blizini Wonsana koje često koristi sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un sugeriraju da se on nalazi u tom obalnom ljetovalištu, tvrde stručnjaci za taj režim. 

Nagađanja o Kimovu zdravlju i lokaciji njegova boravka krenule su nakon što prvi put nije sudjelovao na proslavama 15. travnja kojima se obilježava rođendan njegova pokojnog djeda, osnivača Sjeverne Koreje Kim Il-sunga. 

Internetska stranica NK PRO, koja nadzire tu državu, u utorak je objavila fotografije komercijalnih satelita na kojima se vide brodovi kojima se Kim često koristi. Kretanje tih plovila sugerira da je Kim možda u Wonsanu. 

I prošlotjedni izvještaj 38 Northa, američkog projekta nadzora Sjeverne Koreje, zaključuje na temelju satelitskih snimaka da bi Kim mogao biti u resortu jer je na željezničkoj stanici parkiran njegov osobni vlak. 

Američki i južnokorejski dužnosnici smatraju mogućim da je Kim u Wonsanu, vjerojatno kako bi izbjegao zarazu koronavirusom, te su skeptični oko medijskih izvještaja da je teško bolestan. 

No upozoravaju i da su Kimovo zdravlje i lokacija dobro čuvane tajne te da je u toj komunističkoj državi teško dobiti pouzdane informacije. 

Sjevernokorejski mediji posljednji su put izvijestili o Kimovu kretanju 11. travnja kad je predsjedao jednim sastankom, no gotovo svakodnevno prenose njegova pisma i diplomatske poruke. 

Ključne riječi

Komentara 3

LJ
ljeto90
11:41 29.04.2020.

Nikada nećemo doznati istinu o Sjevernoj Koreji?????tako da ove članke o Kimu jednostavno ne vjerujem?????svi nešto pišu komentiraju,a 99% nemaju pojima ,samo se zna ono što nam servijraju????kada sam nešto logički komentirala oko korone i Sjeverne Koreje brisan mi jeje komentar???????????

SI
sisavac
11:21 29.04.2020.

to što kim nije došao na obilježavane obljetnice smrti djeda znači samo jedno, želi da samo on jedini bude božanstvo u svojoj zemlji! to rade svi, druge, svoje prethodnike, omalovažavaju gdje stignu. eto, što nama znači kralj tomislav, niti smo mu sačuvali grob, pa se kockamo gdje bi mogao biti, od vardara pa do jadrana... da je netko nazvao kima, trump ima njegov broj, mogao je saznati odmah. ali o s koreji se piše ko o ivici i marici, nitko da ode pronaći tu kućicu u šumi od čokolade....

KR
kronika20
14:02 29.04.2020.

Imali smo mi više od 35 godina diktatora kim jong- tita i njegovu zločinačku partiju pa znamo kako to funkcionira, kada ovakvi psihopate svojevoljno, teroristički raspolažu sa životima i sudbinam ljudi, gaze ljudska prava, da bi imali svje vlakove, plače, dvore, otoke, skloništa koja su koštala milijarde, a narod kruha gladan, redukcije, par nepar, bez WC papira i najosnovniih životnih potreba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije