Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovarci u N. Sadu

Sastanak u Novom Sadu o budućnosti vukovarske ade

željko sabo
Goran Ferbezar/PIXSELL
31.05.2013.
u 13:55

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo odlazi u Novi Sad razgovarati o pitanju Vukovarske ade

Vukovarski gradonačelnikm Željko Sabo i čelnici Športsko ribolovne udruge Dunav odlaze u subotu put Novog Sada gdje će se sastati sa čelnicima ovoga vojvođanskog grada i članovima Skupštine Vojvodine.

Pojašnjavajući put u Novi Sad, za koji su se u međuvremenu u Vukovaru pojavile priče da se radi o predizbornom putu sa ciljem animiranja birača srpske nacionalnosti koji žive tamo, Sabo je rekao da će središnja tema razgovora biti pitanje Vukovarske ade.

– Hrvatska 1. srpnja ulazi u EU i tada se postavlja pitanje budućnosti našeg korištenja ade. Dobili smo proteklih tjedana i mjeseci brojne upite od građana koji strahuju hoće li i ovog ljeta moći na adu.

Poznato je da grad Vukovar i ŠRU Dunav adu već godinama koristimo na osnovu dogovora sa Općinom Bač. Tim dogovorom možemo je koristiti od 15. lipnja pa do 1. listopada. To je jedina i prva istina, rekao je Sabo. Predsjednik ŠRU Dunav Ivica Franić podsjetio je da udruga vukovarsku adu koristi već sedam godina i da tijekom svog tog vremena nije zabilježen nikada niti jedan incident.

– Želimo biti sigurni što će i kako biti poslije tog 1. srpnja. Mi smo već nabavili pet novih plovila, planiramo navoziti pijesak i odraditi još neke stvari. Ne želimo da nam se dogoditi da nas poslije svega netko otjera jer pitanje granica, samim tim i ade, još nije riješeno, rekao je Franić. Dodao je da je ŠRU Dunav tijekom godina uredila i osposobila svih 30.000 četvornih metara ade za korištenje, da su samo tijekom prošle godine zabilježili 140.000 prijelaza kao i da su organizirali i osposobili niz sadržaja za kupače i posjetitelje.

>>\'Napeta situacija u gradu, građani zabrinuti za svoju sigurnost\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije