Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VINKOVCI

Sastanak oko besplatne prehrane za učenike osnovnih škola

Podjela besplatnih obroka u šibenskim osnovnim školama
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
27.01.2023.
u 17:18

Predstavnici škola i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Vukovarsko - srijemske županije sastali su se povodom projekta besplatne prehrane za učenike osnovnih škola. Županija će osigurat će sve potrebno u okviru materijalnih mogućnosti ovisno o potrebama škola

U Vinkovcima je danas pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti Jadranka Mustapić Karlić održala sastanak s ravnateljima 41 matične i 28 područnih škola čiji je osnivač Vukovarsko - srijemska županija u svezi projekta besplatne prehrane za učenike osnovnih škola čija je provedba započela 9. siječnja. Prema riječima Mustapić Karlić tijekom protekla tri tjedna, na temelju zahtjeva prema Ministarstvu znanosti i obrazovanja, neke od škola dobile su suglasnosti za zapošljavanje kuhara, što je od ključnog značaja za pripravu toplog obroka.

-Ovisno o potrebama škola, bilo da se radi o neophodnoj dogradnji, izgradnji, adaptaciji ili samom opremanju osnovnih škola, Vukovarsko - srijemska županija osigurat će sve potrebno u okviru materijalnih mogućnosti, dajući potporu programu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2027., a škole su dužne na najbolji način u skladu sa svojim mogućnostima i uvjetima organizirati prehranu učenika dok borave u školi vodeći se sa propisanim normativima, koje donosi Ministarstvo nadležno za zdravstvo – rekla je Mustapić Karlić.

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, ilustracija

Neke od osnovnih škola s područja naše županije mogu se pohvaliti načinom i organizacijom uvođenja toplih obroka. Jedna od njih je OŠ Antuna Gustava Matoša iz Tovarnika, koja uz kolektiv škole, podršku Županije i Općine, već sedmu godinu za redom osigurava tople obroke za svoje učenike.

-U avanturu zvani topli obroci krenuli smo uz pomoć Vukovarsko - srijemske županije koja nam je prva pružila sredstva koja su nam bila dostatna za početak kuhanih toplih obroka. Moram ovdje pohvaliti moje učitelje i cijelo osoblje škole, koji su svojim velikim entuzijazmom omogućili da djeci osiguramo kuhane obroke, i to na način da su svojim rukama radili blagovaonicu - navela je ravnateljica tovarničke osnovne škole Ljiljana Bandić.

>> VIDEO: Katarina Peović podržala radnike Čistoće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije