Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAZU

Sastanak znanstvenika o položaju znanosti, obrazovanja i kulture

sastanak
30.06.2014.
u 14:34

Na sastanku su bili predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić, novoizabrani rektor i dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Damir Boras, akademik Vladimir Bermanec, dr. sc. Dražen Vikić Topić s IRB-a, prof. dr. sc. Hrvoj Vančić i prof. dr. sc. Branko Grisogono s PMF-a

U palači Hrvatske akademije znanosti umjetnosti danas je održan sastanak skupine znanstvenika za dijalog o položaju znanosti, obrazovanja i kulture u Hrvatskoj. Na sastanku su bili predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić, izabrani rektor Sveučilišta u Zagrebu i dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Damir Boras, akademik Vladimir Bermanec, dr. sc. Dražen Vikić Topić s Instituta „Ruđer Bošković“, te prof. dr. sc. Hrvoj Vančik i prof. dr. sc. Branko Grisogono s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj ove skupine je zauzimanje stavova o stanju u znanosti, kulturi, visokom obrazovanju i obrazovnom sustavu u cjelini te predlaganje koraka koje bi trebali poduzeti HAZU, Sveučilište u Zagrebu i druga hrvatska sveučilišta, kao i ostale javne znanstvene institucije i drugi čimbenici. Na sastanku je dogovoren način na koji će skupina djelovati i svoje sugestije prenositi javnosti i društvenim institucijama.

>> 'Izlaz iz krize je rad na svim razinama koji donosi trajne vrijednosti, a ne veliki potezi vlade'

Komentara 2

IV
ivanjoksimovic
15:43 30.06.2014.

Sto su to znanost, obrazovanje i kultura?

M3
Miške 3
15:05 30.06.2014.

Sastali su se, jer hoće još novaca iz buđeta. Oni su tu samo radi sebe. Bez koristi. Među njima nema Đikića, Radmana i onih koji su stekli priznanja u svijetu. Ali novce fektaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije