Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Saša Broz Karamarku: 'Tomica – volim te!'

Saša Broz prokomentirala je nedavne Karamarkove izjave u kojima se žestoko okomio na čelnika nekadašnje SFRJ kazavši da se Tita pogrešno prikazuje kao "nekakvog bonvivana, hedonista, odnosno normalnog čovjeka"
29. kolovoza 2014. u 14:31 509 komentara 50709 prikaza
broz
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Na nedavne najnovije osuđujuće izjave predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka o njenu djedu i prvom čovjeku nekadašnje Jugoslavije Josipu Brozu Titu, danas je na svom profilu na Facebooku ironično uzvratila kazališna redateljica Saša Broz.

– Bravo za Karamarka, on je moj novi idol! Stvarno nije lak posao naći adekvatan "lijek" za ovo naše bolesno društvo. Znala sam da će jednog dana dojahati moj princ, toplog srnećeg pogleda, zaštitnički raspoložen prema rvackoj naciji. Živio ti nama 1000 godina! – napisala je Saša Broz na Facebooku.

Nastavivši u istom ironičnom tonu Titova je unuka iznijela i svoj protuprijedlog napisavši: "'Dođe mi da se vratim u djetinjstvo i napokon naučim nešto iz povijesti, a ne sve te laži na kojima smo svi mi odrasli. Ja ću glasati za to da se, kada se napokon Hrvati oslobode ukletog duha mog djeda, sve ulice i trgovi koji su imali njegovo ime preimenuju u Trg Tomislava Karamarka presvijetlog i plemenitog – AMEN! P.S. ...a ja ću se tada gola okupati u Manduševcu. Tomica – VOLIM TE!"

Ovim je riječima Saša Broz prokomentirala nedavne Karamarkove izjave u kojima se žestoko okomio na čelnika nekadašnje SFRJ kazavši da se Tita pogrešno prikazuje kao "nekakvog bonvivana, hedonista, odnosno normalnog čovjeka", umjesto da ga se kvalificira kao, kako reče Karamarko, jednog od deset najvećih svjetskih zločinaca, tajnog suradnika NKVD-a i Staljina te izvršioca ili naredbodavca tisuća ubojstava koji mora biti sankcioniran.

Čelnik HDZ-a tad je ponovio i to kako će HDZ, dođe li na idućim parlamentarnim izborima na vlast, provesti djelomičnu lustraciju te da će "Tito otići s trgova i ulica". A mogao bi i iz knjiga jer HDZ-ovci drže da se Titov lik i djelo na posve pogrešan i netočan način prikazuje u sadašnjim udžbenicima iz povijesti. – Davno smo se obračunali sa svim totalitarizmima osim komunističkih. Još uvijek je vinovnik i čovjek koji je odgovoran za sve zločine koji su načinjeni nad hrvatskim narodom i ne samo nad hrvatskim narodom, pa evo i tu, na Daksi, slavljen kao neka povijesna, hrvatska osobnost. On to nije. On je samo zločinac. Govorim, naravno, o Josipu Brozu Titu. To je naša tragedija. Međutim, čini mi se da naša politička elita ove lijeve provenijencije nije jednostavno spremna suočiti se s istinom o tome. Na njihovu žalost, Europa će ih na to natjerati. Ono što je bitno jest da Hrvatska demokratska zajednica želi graditi sustav, društvo distancirano od bilo kojeg totalitarizma – kazao je Karamarko prošle subote u Dubrovniku tijekom obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. Dan poslije na jednoj je od tribina dodao kako aktualna vlast pokušava zataškati komunističke zločine te zaštititi "zločinca i diktatora Josipa Broza Tita".

>> Karamarko na mjestu ubojstva franjevaca: Moramo raščistiti s komunizmom

>> Kako je dr. Franjo 
Tuđman postao glavni argument ljevičara 
u obrani diktatora Tita

TARIK ČESTITAO
Odustao na pitanju za pola milijuna kuna: Biste li vi znali odgovor?
Borba protiv raka
BORBA ZA ZDRAVLJE
Čak 90% dijagnosticiranih s rakom pluća u Hrvatskoj umire jer se otkriva prekasno
  • sestrićna:

    upitno je psihičko zdravlje onih koji se ponose zločincem..kako god se on zvao...

  • mbuljat@optinet:

    Koja sramta od žene, poklopi se po ušima, srami se neka ti je deda kako ga zoveš kriv samo za jedn smrt dovaoljno da začepiš, dokazano kriv je za tisuće ubijenih isto toliko osuđenih.

  • swic:

    Table sa tim nazivima ulica bacit u smece .