Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Saša Broz kandidat za Moskvu?

09.06.2008.
u 19:49

Davor Božinović, šef Stalne misije Republike Hrvatske pri NATO-u, radno mjesto u Bruxellesu vjerojatno će zamijeniti onim na Zrinjevcu. Božinović bi trebao doći na mjesto državnog tajnika Željka Kuprešaka, koji odlazi za veleposlanika u susjednu zemlju.

Na temelju dogovora predsjednika Republike Stjepana Mesića i premijera Ive Sanadera, na mjesta dvadesetak veleposlanika kojima je mandat pri kraju, ili je već istekao, bit će imenovani novi. Među njima je, kako se neslužbeno doznaje, i dr. Ante Simonić, redoviti profesor na Medicinskom fakultetu u Rijeci, koji je u mandatu bivše koalicijske vlasti u HSS-ovoj kvoti bio potpredsjednik Vlade.

U diplomaciju odlazi i glasnogovornica presjednika Mesića Danijela Barišić. Dugogodišnja pročelnica Mesićeva Ureda za odnose s javnišću, po svoj će prilici preuzeti veleposlaničko mjesto u jednoj od novih članica Europske unije. U kuloarima se nagađalo da bi Aleksandar Broz, sin jugoslavenskog predsjednika Tita, mogao nakon veleposlaničkog mjesta u Indoneziji proslijediti u Moskvu.

Kao iskusni veleposlanik, poznavatelj Rusije, a i stanja na tržištu energenata, Aleksandar Broz je za tu poziciju imao puno zagovornika, no još nema potvrde da je odluka o budućem ambasadoru u Moskvi donesena.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije