Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKUŠAJ UBOJSTVA IVE PUKANIĆA

Sarnavka: Žrtva dan prije ročišta za ženu

Foto: Antonio Bronić
import
10.04.2008.
u 20:01

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje atentat na novinara i izdavača Ivu Pukanića i vjeruje da će policija naći napadača te zaštititi Pukanića i njegovu obitelj  komentirao je događaj predsjednik HND-a Zdenko Duka.

Smatra da atentati na novinare uvijek imaju dodatnu težinu, zato što su, osim napada na fizičku osobu, ujedno napadi na slobodu medija.

Nada se da će policija otkriti motive napada, a na naše pitanje može li se on povezati s nedavnom prodajom NCL grupe stranom partneru, Duka odgovara kako postoji mogućnost da je to razlog, ali da to treba istražiti policija.

Mogući motivi
- Trenutačno je teško odgovoriti na pitanje koji su motivi. Moguće je i da je razlog prodaja, ali to treba ostaviti policiji da istraži  kaže Duka.

Predsjednik Hrvatskoga helsinškog odbora Ivo Banac, koji je nakon nasilnog odvođenja Pukanićeve supruge Mirjane na psihijatrijsko liječenje zatražio očitovanje institucija koje su s time imale veze, nije želio komentirati napad na Pukanića, nego je poručio kako je to nešto što policija treba istražiti te utvrditi okolnosti i uzroke.

- Sigurno da je za osudu svaka pucnjava po ulicama, ali treba vidjeti što će istraga reći  izjavo je Banac.

Da istragu o motivu napada treba ostaviti policiji smatra i koordinatorica udruge B.a.B.e. Sanja Sarnavka, koja kaže kako nema baš puno informacija o samom događaju, jer je izvan Zagreba.

Ona je, nakon dugogodišnjeg poznanstva s Pukanićem i njegovom suprugom, odnedavna u sukobu s izdavačem jer je javno ustala u obranu supruge Mirjane. U Nacionalu je potom prikazana u negativnom svjetlu, zbog čega su reagirale neke udruge te Nacional optuživale za neprofesionalnost.

Izolacija M. Pukanić
- Ne bih htjela "griješiti dušu", ali čudno je da se dan prije sudskog ročišta za njegovu suprugu dogodilo da Ivo Pukanić ispadne žrtva. Ročište je trebalo biti 14., ali je iz nekog razloga prebačeno  kaže Sarnavka.

Do Mirjane Pukanić, kaže, ni ona ni članice udruge ne mogu doći otkad je nasilno, s lisicama na rukama, odvedena u bolnicu.

Na upit o mogućnosti posjeta i razgovora s njom, u bolnici su im, kaže Sarnavka, odgovorili kako je se ne smije uznemiravati. Pretpostavlja da će Mirjana Pukanić dobiti odvjetnicu po službenoj dužnosti, ali udruga bi htjela angažirati svoje odvjetnike, odnosno pokušati pružiti M. Pukanić najbolju moguću pravnu pomoć, od čega neće odustati.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije