Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija ga uhitila

Sarkofage stare 1500 godina ukrao pa htio prodati kao stari metal

kliskic
Tino Jurić/PIXSELL
10.07.2013.
u 12:11

Neslužbeno se doznaje da je lopov tvrtki koja se bavi otkupom metala ponudio veću količinu olova.

Četiri olovna antička sarkofaga ukradena iz splitskog Arheološkog muzeja u Zrinsko-frankopanskoj ulici policija je pronašla.

Za krađu sumnjiče jednu osobu nad kojim se obavlja kriminalističko istraživanje. Ne isključuju mogućnost da je u krađi sudjelovalo više osoba, s obzirom da dva velika i dva manja sarkofaga ukupno teže oko 200 kilograma, a izneseni su iz ograđenog prostora Muzeja gdje su bili izloženi.

Sarkofazi još nisu vraćeni Muzeju.

– Pozvali su nas da dođemo i utvrdimo jesu li to naši sarkofazi. Idemo s kombijem, nadamo se da jesu i da ćemo ih vratiti u Muzej – rekao je Damir Kliškić, ravnatelj splitskog Arheološkog muzeja koji strepi zbog mogućnosti da su eksponati stari 1500 godina oštećeni ili uništeni tijekom krađe.

Neslužbeno doznajemo da je lopov otkriven pa uhićen nakon što je tvrtki koja se bavi otkupom metala ponudio veću količinu olova.

>>Iz Arheološkog muzeja ukradeni sarkofazi stari 1500 godina!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije