Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSKLUZIVNO

Sarin posljednji dan s tatom Ivom

Sara Pukanić dolazi u redakciju Nacionala
Foto: Goran Jakus/24 sata
25.10.2008.
u 21:32

Ivo Pukanić ušao je prošlog četvrtka rano ujutro u sobu svoje kćeri dobro raspoložen. Toliko je bio opušten da je svoju Saru, neispavanu od cjelonoćnog učenja, zabavljao plešući s pjenom za brijanje u ruci. Bio je u svom kućnom ogrtaču i veselo dobacivao, a njegova miljenica Sara će kasnije često ponavljati prijateljima kako im je lijepo bilo toga jutra.

Očinski ponos
Sara Pukanić zauvijek će se sjećati posljednjeg dana provedenog s ocem. Dan je doista trebao biti za pamćenje, ali po dobrom. S prijateljicama se dogovorila za svoj prvi izlazak u štiklama! Tata Ivo se, doznavši to, isprva uzrujao jer je shvatio da mu kći sedamnaestogodišnjakinja ubrzano odrasta, no istodobno je bio i očinski ponosan. Sara se počinje ženstveno oblačiti!

Dogovor je bio postignut, ona će u svojoj omiljenoj trgovini odabrati štikle i otići u školu, Privatnu klasičnu gimnaziju u Harambašićevoj, a tata će po povratku s posla otići u trgovinu, "ispeglati" karticu i preuzeti robu. Kasnije ju je nazvao da provjeri je li nabavila cipele, inzistirajući da će ih on pokupiti na putu kući. Nažalost, Ivo Pukanić do svog stana nije stigao.

Sara je do svog doma došla ranije no obično, zbog glavobolje je nastavu napustila dva sata ranije. Vijest o eksploziji, navode bliski izvori, doznala je od kume, dok je prala kosu. S prvim informacijama o mogućim žrtvama Sara je počela plakati, govorila je da zna da je to tata iako nitko nije želio ništa službeno potvrditi.

Nenadana smrt Ive Pukanića ostavila je iza sebe mnoga otvorena pitanja. Najbolnije odluke morat će donijeti njegovi najbliži, ponajprije kći Sara koja je u četvrtak u 18.22 sata i prije navršenih osamnaest godina naglo morala odrasti. Ono o čemu je Sara Pukanić prisiljena razmišljati posljednjih dana miljama je daleko od uobičajenih problema njezinih vršnjaka.

Brinuti se za sebe
Ipak, čini se da ju je odrastanje u krugu specifičnih životnih prilika njezina oca mnogo čemu naučilo jer, kako doznajemo od njezinih bliskih prijatelja koji s njom provode svaki slobodan sat, Sara je odlučno odabrala zastupati sebe.

Od prvog trenutka kada se postavilo pitanje njezina skrbništva jedina kći Mirjane i Ive Pukanića zatražila je da do svoje punoljetnosti ostane živjeti u stanu u Ilici s prijateljicom obitelji u koju ima najviše povjerenja. Svoje je želje, kako nam prenose bliski izvori, Sara izrazila i socijalnoj radnici te psihologinji koje su ih kao takve prihvatile.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije